Новата клауд услуга е насочена към корпоративни потребителиНова облачна услуга

...
Новата клауд услуга е насочена към корпоративни потребителиНова облачна услуга
Коментари Харесай

Google въвежда „студено съхранение” в облака

Новата клауд услуга е ориентирана към корпоративни консуматори

Нова облачна услуга на Гугъл обезпечава неотложен достъп до данни
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл започва корпоративна услуга за „ студено предпазване ” на данни в облака. Archive Storage, оповестена за първи път през април предходната година, е предопределена да съхранява данни минимум една година и с достъп най-малко един път на 12 месеца.

Новата услуга е четвъртата алтернатива в листата с оферти на Гугъл за предпазване на информация в облака, наред със Standard, Nearline и Coldline. Предложенията се разграничават по цена, продуктивност и периодичност на достъп до данните.
още по тематиката
Гугъл Archive Storage се явява клауд решение за корпоративни консуматори, а не универсална облачна услуга като Гугъл Drive. Отличителна линия на услугата, спрямо офертите на други снабдители, е, че тя дава неотложен достъп до данните. Според компанията, закъснението се мери в милисекунди.

Малко евентуално е сходна услуга да се употребява за ежедневни потребности, защото интервенциите костват 10 пъти повече, в сравнение с при опцията Standard, приемането на данни е 5 пъти по-скъпо, а минималният интервал на предпазване е една година. API интерфейсът за потребление на Archive Storage обаче е същият като на останалите класове складове на Гугъл.

Archive Storage може да се употребява от клиентите за предпазване на данни в сходство с откритите регулаторни условия, както и за изследователска информация, аварийни копия на носители и видео архиви – да вземем за пример, данни от видеонаблюдение.

Съхранените данни са криптирани и по желание може да се извърши гео-дублиране. Също по този начин данните могат да бъдат предпазени с функционалността Bucket Lock против инцидентно или злонамерено заличаване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР