Новата инициатива е насочена към Азиатско-Тихоокеанския регионСАЩ са готови да

...
Новата инициатива е насочена към Азиатско-Тихоокеанския регионСАЩ са готови да
Коментари Харесай

САЩ ще плащат на страните, които се откажат от Huawei

Новата самодейност е ориентирана към Азиатско-Тихоокеанския район

Съединени американски щати са подготвени да компенсират страните, които се откажат от оборудването на Huawei
(снимка: CC0 Public Domain)

Обединеното кралство и Франция към този момент следват апелите на Съединени американски щати да се откажат от потреблението на съоръжение на Huawei при създаване на 5G информационни мрежи, само че американските управляващи желаят да разширят самодейността си и в страните от Азиатско-Тихоокеанския район. Тези, които се оплакват от високи разноски за отвод от Huawei, ще бъдат подкрепени с пари, заяви Nikkei Asian Review.

Азиатско-тихоокеанската самодейност за чиста инфраструктура на Съединени американски щати се стреми да помогне на страните, които склонят да се откажат от оборудването на Huawei. Според заместник-министъра на икономическото развиване, енергетиката и околната среда на Съединени американски щати Кийт Крач, Huawei е проводник на политиката на Китайската комунистическа партия за събиране и кражба на информация, тъй че всяка страна, употребяваща нейно съоръжение, е изложена на огромен риск.
още по тематиката
Като опция на Huawei, американските управляващи са подготвени да предложат материална помощ на страните от Азиатско-Тихоокеанския район. Ако Япония и Австралия станат съдружници на Съединени американски щати в тази област, тогава ще има още повече други възможности. „ Доверената телекомуникационна инфраструктура е част от нашата тактика в Индо-Тихоокеанския район ”, споделя Кийт Колапс.

Властите на Съединени американски щати към този момент са подготвени да работят с Филипините и Тайланд, техни военни съдружници в района, които към момента не са се отказали от потреблението на съоръжение Huawei в развиването на своите информационни мрежи.

Изчистването на екосистемата от китайско въздействие няма да се ограничи до телекомуникационното съоръжение: китайските приложения TikTok и WeChat също ще бъдат неразрешени за потребление в Съединени американски щати.

Японското държавно управление обаче не е под напън. Съединени американски щати настояват, че японските управляващи би трябвало да вземат решение сами. В дълготраен проект Съединени американски щати желаят да изхвърлят китайските компании от всички елементи на осведомителната инфраструктура – от сървърите до подводни кабели за връзка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР