Новата хирургична система позволява дистанционно управление на най-малките инструменти(снимка: MMI) Италианската

...
Новата хирургична система позволява дистанционно управление на най-малките инструменти(снимка: MMI)
Италианската
Коментари Харесай

Роботизирана система обещава революция в микрохирургията


Новата хирургична система разрешава дистанционно управление на най-малките принадлежности
(снимка: MMI)

И талианската компания Medical Microinstruments S.p.A. (MMI) създаде хирургичната система Symani за отворени микрохирургични процедури. На нея се разпореждат очаквания да революционизира метода, по който лекарите правят едни от най-сложните интервенции.

Микрохирургията съставлява операция или зашиване на артерии, вени, канали или нерви, изискващи нарастване, профилирани принадлежности и фини дейности на хирурга. Когато съдовете са с диаметър по-малък от 0,8 мм, интервенциите се назовават супермикрохирургия. Микрохирургичните техники се употребяват от няколко специалности, в това число пластични хирурзи, ортопедична хирургия, пeдиатрична хирургия, орална хирургия и други

И най-малките затруднения в микрохирургията могат да имат тежки последствия, отбелязва. Дори най-малкото трептене или отмалялост на ръцете може да наруши процедурата. Хирургичната система предлага на хирурга дистанционно управление върху най-малките изпъкнали принадлежности в света, инструментите NanoWrist.
още по тематиката
Движенията на ръцете, осъществявани от хирурга, се понижават от 7 до 20 пъти от роботизираната система. Предклиничните данни демонстрират, че Symani понижава тромбозата с 50%. Тромбозата или образуването на кръвни съсиреци е главното затруднение на микрохирургията.

Symani получи CE Mark в Европа, еквивалентно на утвърждението на FDA, откакто завърши четири сполучливи интервенции във Флоренция, Италия. Те включват три комплицирани, посттравматични реконструкции на долните крака и пост-онкологична реорганизация на фаринкса. MMI се надява скоро системата да бъде налична в Съединени американски щати. Цялата система коства 900 000 евро или почти 1,07 милиона $.

С помощта Symani хирурзите ще правят процедури, които са съвсем невъзможни през днешния ден.
(снимка: MMI)

Тази система е кулминационната точка на шест години работа. MMI първо създаде инструментите NanoWrist, а по-късно и роботиката за ръководство на инструментите. MMI споделя пред CNBC, че системата има за цел да даде на повече хирурзи достъп до усъвършенствани процедури и да им разреши да правят интервенции, които са съвсем невъзможни през днешния ден.

MMI е учредена през 2015 година Мисията на компанията е да издигне на последващо равнище, като даде опция за нови микрохирургични процедури, подпомагани от роботи, които обезпечават усъвършенствани резултати за пациенти, наранени от контузия, рак или вродени малформации и страдащи от хронични болести като лимфедем.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР