Новата гора на София“ порасна с 25 декара само за

...
Новата гора на София“ порасна с 25 декара само за
Коментари Харесай

Гората на София порасна с 25 декара

„ Новата гора на София “ порасна с 25 декара единствено за две седмици. Това се случва с помощта на залесителната акция на Столична община. Засаждането на младите дръвчета се прави в кв. „ Суходол “, наоколо до рекултивираното хранилище за битви боклуци и ще заема повърхност от 225 дка. Повече от половината от тази повърхност към този момент е засадена. В акцията единствено през миналия уикенд се включиха повече от 430 доброволци.

Тази събота и неделя още веднъж ще се садят дръвчета. Очаква се при подобаващи атмосферни условия залесителният сезон да продължи до 1-ви декември. Специално открита краткотрайна автобусна линия № 56А  ще води доброволците до терена. Автобусите ще потеглят от спирка " Вардар " при метеостанцията в 10 часа. и  ще се движат в период от 1 час. Последният рейс от гората към града е в 16:30 часа.

За всички доброволци на терен са обезпечени ръкавици и лопати, както и задоволително фиданки. Експерти от Оперативна програма „ Управление на общински земи и гори “  оказват помощ със препоръки за залесителните действия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР