Новата глава от скандала между Татяна Дончева от Изправи се

...
Новата глава от скандала между Татяна Дончева от Изправи се
Коментари Харесай

Скандалът 500К: Напрежението между Татяна Дончева и ИТН ескалира

Новата глава от абсурда сред Татяна Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме! " и Радостин Василев от " ИТН " стартира през вчерашния ден в партийната телевизия на Има Такъв Народ.

Адвокат Василев описа, че на 12 август се е видял с Дончева в адвокатската фирма си. Тя си драскала на листче имена на хора от Има Такъв Народ, измежду които Виктория Василева, Ива Митева и Иван Хиновски. Написала и " 500К ".

Той добави и че има видеозапис по какъв начин Дончева влиза и излиза от адвокатската фирма му. Тя отговори незабавно от Виена.

" Какво желае да ни каже най-после Радостин Василев – че може да забърка някакъв безспорен бълвоч. Да натопи всевъзможни хора, потвърждавайки всевъзможни неща за тях и най-после леко да се измъкне като каже: " Тя не ми е предложила рушвет ", разяснява тя.

По-късно с пост във Facebook Дончева добави, че задачата на Има Такъв Народ е да бъде отстранена от политиката и сред партиите да има недоверчивост и съмнение.

Председателят на Народното събрание Ива Митева разгласи, че от известно време към този момент не беседва с Татяна Дончева. Колегите й от Има Такъв Народ обаче потвърдиха думите на Василев.

" Аз знам че това се случи, споделиха незабавно. Те са привикнали по този начин да си образуват болшинства. Самият факт, че се пробват да цепят не е окей, а какво е пишело на листчето - няма значение ", сподели Виктория Василева.

Колегите на Татяна Дончева реагираха остро и видяха конспирация в държанието на Има Такъв Народ.

" Парламентаризмът загреба дъното. ГЕРБ, Има Такъв Народ и основният прокурор са отбор за синхронно плуване. Показателно е, че става, когато се опитваме да закрием спецпрокуратурата ", разяснява Мая Манолова.

С пост във Facebook Слави Трифонов разгласи, че Дончева на процедура е признала, че се е опитвала да разцепи Има Такъв Народ.

" Ако това не е величествен скандал в една парламентарна народна власт, в която всички се кълнем, здраве му кажи. Всъщност надали има народен представител в българския парламент, който би напуснал групата си и би изневерил на своите гласоподаватели, единствено поради благите очи на Татяна Дончева или поради симпатичния й тревненски акцент ", написа той.

ГЕРБ също се намесиха в разногласието и настояха, че в случай че президентът скоро не разпусне този парламент, ще изискат анкетна комисия да проверява случая.

" Казано с елементарни думи – една от двете страни лъже и би трябвало да създадем всичко допустимо истината да излезе на бял свят ", съобщи Тома Биков.

Междувременно профилираната прокуратура образува инспекция за търговия с въздействие.

" Евентуално наблюдаващият прокурор може да снеме, в случай че реши, сведения от някой от народните представители, по отношение на обстоятелства и условия, които касаят вероятно осъществено корупционно закононарушение ", съобщи представителят на държавното обвиняване Христо Кръстев, който не се ангажира дали инспекцията ще повлияе на изборите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР