Новата гигантска ракета на SpaceX излетя на първия си изпитателен

...
Новата гигантска ракета на SpaceX излетя на първия си изпитателен
Коментари Харесай

Гигантската ракета на Мъск избухна и се разби 4 минути след изстрелването

Новата гигантска ракета на SpaceX излетя на първия си изпитателен полет, само че минути откакто се издигна от стартовата площадка, се взриви и се разруши в Мексиканския залив, заяви Euronews.

Компанията на Мъск целеше да изпрати близо 120-метровата ракета Starship на околосветско странствуване. На борда нямаше хора или спътници.

Планът предвиждаше ракетата-носител да се отдели от галактическия транспортен съд малко след изстрелването, само че това не се случи. Ракетата се взриви четири минути след изстрелването, след което падна в океана.

От компанията оповестиха, че детонацията се дължи на " бързо непланирано демонтиране " на ракетата втв във въздуха. Въпреки това, пробата беше разгласен за сполучлив и екипът получи поздравления.

As if the flight test was not exciting enough, Starship experienced a rapid unscheduled disassembly before stage separation
— SpaceX (@SpaceX) April 20, 2023 SpaceX възнамерява да употребява Starship за изпращане на хора и товари на Луната и вероятно на Марс. НАСА е резервирала Starship за идващия си екип, който ще се разхожда по Луната, а богати туристи също си резервират бъдещи полети до естествения сателит на Земята.

Starship е планиран по този начин, че да може да се употребява напълно за многократна приложимост с бърз оборот, което фрапантно понижава разноските, сходно на това, което направиха по-малките ракети Falcon на SpaceX, издигащи се от Кейп Канаверал, Флорида.

Футуристичният галактически транспортен съд излетя на няколко километра във въздуха по време на тестванията преди няколко години, само че се приземи сполучливо единствено един път.

Днешният опит трябваше да бъде първото изстрелване на първата степен на ускорителя с 33 мотора, работещи на метан, добавя още Euronews.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР