Новата функция ще е от голяма полза при гледане на

...
Новата функция ще е от голяма полза при гледане на
Коментари Харесай

Google вече търси и по ключови моменти във видеото

Новата функционалност ще е от огромна изгода при гледане на видеоуроци

Търсене по отметките във видеоклипове ще улесни гледането на уроци в YouTube (снимка: CCO Public Domain)

Р азработчиците на Гугъл са добавили нова функционалност към своята търсачка – намиране на най-полезните елементи във видеоклип, което разрешава на потребителите неотложно да видят нужната им информация, без да се постанова да преглеждат целия запис, заяви The Verge.

Новата функционалност работи, като извлича отметките от видео описанието в YouTube. На този стадий тя се задейства единствено за поръчки за търсене на британски и видеоклипове, оповестени в YouTube. Но представителите на Гугъл дават обещание в бъдеще функционалността да работи за видеоклипове, оповестени от огромен брой издатели.

Очаква се новата функционалност да бъде изключително потребна за хората, които постоянно гледат видео уроци в YouTube. Извличането на в действителност потребна информация постоянно е мъчно, тъй като създателят на наличието може да споделя за разнообразни неща, да се разсейва, да превключва от тематика на тематика или да показва материала прекомерно в детайли.
още по тематиката
Освен това създателите на наличие постоянно вършат уроците на няколко стъпки, по разнообразни въпроси. Новата функционалност на Гугъл би трябвало доста да опрости процеса на намиране на материала, който в действителност е нужен на потребителя.

Единственият минус на функционалността е, че тя се основава на времеви отметки и описания на наличието, които са основани от самите създатели. Това значи, че полезността на такова изложение може да варира, според от това какъв брой цялостно и тъкмо създателят сформира оповестеното наличие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР