Новата функция се тества от потребители на пакета G SuiteGoogle

...
Новата функция се тества от потребители на пакета G SuiteGoogle
Коментари Харесай

Google Drive става достъпен офлайн от браузъра Chrome

Новата функционалност се тества от консуматори на пакета G Suite

Гугъл тества бета версия на нова функционалност за офлайн достъп до файлове от Гугъл Drive (илюстрация: Гугъл Blog)

Облачните услуги за предпазване на данни стават все по-популярни, само че при неприятна интернет връзка, потребителите изпитват компликации с достъпа до файловете. Подобрение в клауд хранилището Гугъл Drive дава обещание да реши сходни проблеми.

В момента Гугъл тества бета версия на нова функционалност, която ще разреши на потребителите да получат самостоятелен, офлайн достъп до определени файлове. Те ще могат да употребяват PDF-и, документи от Microsoft Office и други файлове, съхранявани на диска, в офлайн режим, заяви Engadget.

Тестовете са отворени за консуматори на услугата G Suite, които употребяват браузър Chrome. За задачата е належащо да включат офлайн режима в настройките на диска или единствено на обособени файлове. След влизане в личния си G Suite акаунт, потребителите ще могат да маркират кои файлове да бъдат налични офлайн.
още по тематиката
Новата функционалност към този момент не е налична за консуматори на платформа Chrome OS, под чието ръководство работят хромбуците, само че в бъдеще Гугъл ще преодолее това ограничаване. Все още няма изясненост дали функционалността ще може да се употребява и в браузъри, разнообразни от Chrome.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР