Новата функция се поддържа от приложението Google Smart Lock за

...
Новата функция се поддържа от приложението Google Smart Lock за
Коментари Харесай

iPhone става ключ за сигурност при достъп до Google услуги

Новата функционалност се поддържа от приложението Гугъл Smart Lock за iOS

iPhone към този момент може да се употребява като ключ за сигурност при достъп до Гугъл услуги от компютър
(снимка: CC0 Public Domain)

Вече не е належащо мобилното ви устройство да е безусловно Android, с цел да го употребявате като електронен ключ за сигурност при достъп до Гугъл сметки. Интернет компанията актуализира приложението Smart Lock за iOS, тъй че потребителите да употребяват своите iPhone и iPad устройства като ключ за сигурност.

Smart Lock за iOS употребява защитния анклав, вграден във всяко iOS устройство с Touch ID или Face ID. Достатъчно е да имате iPhone или iPad наоколо (плюс нормалната ви парола) за двуфакторно засвидетелствуване, когато влизате в Гугъл акаунт от десктоп компютър с браузър Chrome. Връзката сред iOS устройството и компютъра е през Bluetooth интерфейс.

Приложението ще ви спести покупката на специфичен Bluetooth ключ при избрани обстановки и се явява по-сигурен способ, в сравнение с удостоверяването посредством SMS. Според разработчиците, това е най-надеждният втори фактор за автентикация за Гугъл сметки.

Гугъл Smart Lock за iOS е налично за събаряне гратис от онлайн магазина App Store. Освен прибавянето на новата функционалност за сигурност е модифициран и дизайнът на приложението.

Даунлоуд: Гугъл Smart Lock за iOS
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР