Новата функция се очаква във версия 1903 на систематаРезервиран дял

...
Новата функция се очаква във версия 1903 на систематаРезервиран дял
Коментари Харесай

Windows 10 ще резервира дял за обновявания

Новата функционалност се чака във версия 1903 на системата

Резервиран дял в Windows 10 ще усъвършенства ръководството на краткотрайните файлове (илюстрация: Microsoft)

Microsoft приготвя нова функционалност в операционната система Windows 10, която се чака да бъде интегрирана във версия 1903, с цел да реши казуса с дефицита на място на диска за задачите на обновяванията. Става въпрос за запазен дял, в който ще се складират ъпдейтите, систематичният кеш и други файлове.

Идеята на Microsoft е да усъвършенства ръководството на краткотрайните файлове и да разреши на системата автоматизирано да ги почиства след тяхното потребление. Резервираното вместилище ще се задейства по дифолт при чисто инсталиране на Windows 10 или при покупка на компютър с авансово конфигурирана система.

Новата функционалност към този момент е налична за участниците в програмата Windows Insider. Очаква се тя да подтиква производителите да вграждат повече непрекъсната памет в ноутбуците и таблетите. Това ще повлияе на цената на устройствата, само че множеството консуматори няма да усетят особена разлика, защото краткотрайните файлове просто ще бъдат преместени в резервирания дял.
още по тематиката
Обемът на аварийното вместилище ще бъде строго заложен. При превишаване на този размер, част от краткотрайните файлове ще се съхраняват още веднъж в главния систематичен дял, отбелязва Microsoft.

Новата версия 1903 на Windows 10 се чака да излезе през първата половина на годината с размер към 7 гигабайта. Версията ще предложи редица нововъведения, които уголемяват функционалността на операционната система, само че към този момент не са известни повече детайлности за тях.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР