Новата функция позволява лесно копиране на Wi-Fi паролиФункция за намиране

...
Новата функция позволява лесно копиране на Wi-Fi паролиФункция за намиране
Коментари Харесай

Google Lens се научи да намира текст в снимка

Новата функционалност разрешава елементарно прекопирване на Wi-Fi пароли

Функция за намиране и различаване на текст към този момент е налична в някои устройства с Android (снимка: Google)

Гугъл добави благоприятни условия за изкуствен интелект към своята платформа Lens, които разрешават търсене на текст в фотоси от Гугъл Photo и последващото му различаване.
още по тематиката
След като бъде разпознат, текстът може да се вмъква в бележки, документи или формуляри и да се употребява както елементарен текст, заяви The Verge. Новата функционалност към този момент е налична в някои устройства с Android, само че към момента не е дейна в iOS.

Гугъл нарежда функционалността като метод за елементарно снимане на пароли за Wi-Fi, макар че опциите й са доста по-широки. Всъщност по този метод може да се копира всеки текст. Вече е допустимо да се търси текстов откъс, без да е належащо първо да бъде определена фотография, т.е. разпознаването става автоматизирано.

Функцията за намиране и различаване на текст беше оповестена за първи път на конференцията за разработчици Гугъл I/O през 2017 година Тогава основният изпълнителен шеф на Гугъл Съндар Пичаи уточни, че нова функционалност ще разреши на системата да разбере подтекста на фотографията.

Той имаше поради, че потребителят може да насочи камерата на смарт телефона си към стикера с паролата на рутера и автоматизирано да се свърже с Wi-Fi, благодарение на програмен продукт за четене на ключова дума.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР