Новата функционалност се очаква да бъде внедрена скороСобствениците на Tesla

...
Новата функционалност се очаква да бъде внедрена скороСобствениците на Tesla
Коментари Харесай

Tesla ще разпознава светофари и пътни знаци

Новата функционалност се чака да бъде внедрена скоро

Собствениците на Tesla скоро ще се снабдят с усъвършенстван автопилот
(снимка: CC0 Public Domain)

Автопилотът на Tesla става по-умен – към този момент се е научил да разпознава сигналите от светофари и пътни знаци. Това, за което компанията говореше отдавна, ще бъде внедрено скоро в нейните електрически автомобили.

Илон Мъск даде обещание през идващите няколко месеца да вкара две значими нововъведения в автопилота на Tesla – точно разпознаването на сигнали от светофари и пътни знаци, заяви IT Home.

Компанията от дълго време тества тези технологии благодарение на невронни мрежи и в този момент наподобява нововъведението е подготвена за действително внедряване в електрическите автомобили.

Най-напред актуализацията ще се появи в коли, пътуващи по американските пътища, а до края на третото тримесечие се чака да бъде конфигурирана във всички модели на Tesla.

При активиране на функционалностите за автоматизирано ръководство и круиз надзор – „ Auto Steering ” и „ Traffic-Aware Cruise Control ”, електрическият автомобил автоматизирано ще стопира на светофарите и пред знаците за прекъсване. Двете функционалности участват във фърмуера на безусловно всички коли Tesla.
още по тематиката
По-рано тази седмица американският производител разгласи, че първото тримесечие е най-успешното в историята на компанията. Впечатляващи са освен размерите на произвеждане на Model 3, само че и поръчките за показания неотдавна Cybertruck.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР