Новата формула включва годината на производство, мощността и екологичния стандарт

...
Новата формула включва годината на производство, мощността и екологичния стандарт
Коментари Харесай

Столична община пусна калкулатор за данъка на колите в София за 2019 година

Новата формула включва годината на произвеждане, мощността и екологичния стандарт на колата

По предложение на Столична община " Информационно обслужване " АД създаде електронен калкулатор, посредством който всеки притежател на моторно транспортно средство в София може да пресметна какъв налог МПС ще дължи за 2019 година Новата формула, по която се образува данъкът за моторните транспортни средства от 2019 година, включва годината на произвеждане, мощността и екологичният стандарт на колата.
В калкулатора за записаните в София коли са заложени минималните коефициенти, признати от Народното събрание с промените на Закона за локалните налози и такси, които влизат в действие от 1 януари 2019 година
Данните за колата, които би трябвало да се нанесат в калкулатора, с цел да се пресметна нейният налог, са вписани в документите за автомобила – в дребния ваучър (за по-новите МПС) или в огромния ваучър (за МПС, регистрирани по-отдавна):
• Под показател В е записана годината на първа регистрация, по която се пресмята възрастта на колата.
• Индекс P.2 e за мощността на автомобила в киловати.
• Срещу показател V.9 e записан екологичният стандарт на колата (от Евро 2 до Евро 6). При най-старите коли подобен екостандарт нормално няма и против този показател в документите на колата не написа нищо.

В момента калкулаторът може да бъде открит ТУК. Той ще бъде наличен и на страницата на Столична община, откакто се влезе в раздел " Справка за отговорности и заплащания ".

Чрез калкулатора всеки притежател може да се ориентира какви стойности на налог МПС се получават за автомобила му.

Линк към калкулатора: https://cartax.uslugi.io/#София/СТОЛИЧНА

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР