Новата формула ще бъде по-сложна и предвижда от доходите на

...
Новата формула ще бъде по-сложна и предвижда от доходите на
Коментари Харесай

Обмисля се нова формула за енергийна бедност frognews.bg

Новата формула ще бъде по-сложна и планува от приходите на жителите да се извадят разноските за сила. Остатъкът да бъде съпоставен към формалната линия на беднотия. Така, в случай че получената разлика е по-ниска от линията на беднотия, Комисията ще схване, че семейството е енергийно оскъдно, заяви БГНЕС.

 

Видът на жилището и осреднените индикатори за неговата енергийна успеваемост, както и броят на членовете в семейството, тяхната възраст и/или здравословен статус и нужната им обитаема повърхност, също ще са от голяма важност за установяване на разноските за сила.

 

До момента площта на жилището не е измежду критериите, определящи енергийната беднотия. Според новата формула изчисленията ще се вършат на база постигане на температура от 20 градуса в дома, като за фамилиите с деца температурата би трябвало да е по-висока.

 

И макар че в края на септември държавното управление направи рекордно нарастване на линията за беднотия през 2023г. - 504 лв., (увеличена с 22% или с 91 лева, за първи път с подобен растеж в последните 10 години), към този момент се чуват отзиви, че необятен кръг от до момента подпомаганите жители този път ще останат отвън помощта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР