Новата Европейска комисия (EК) се готви за старт на работата

...
Новата Европейска комисия (EК) се готви за старт на работата
Коментари Харесай

Новата ЕК може да започне работа на 1 декември

Новата Европейска комисия (EК) се готви за старт на работата си от 1 декември, откакто депутатите утвърдиха окончателния състав на екипа, избран от Урсула фон дер Лайен. Това съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
Избраният ръководител на Европейска комисия се надяваше да встъпи в служба този месец, само че членовете на Екологичен потенциал отхвърлиха трима членове от първичния състав на Комисията и Англия отхвърли да предложи претендент, забавяйки процеса.
След като Англия би трябвало да напусне Блока в края на януари, някогашният немски министър на защитата в този момент възнамерява да продължи с 27-членен управителен екип.
Предложеният комисар от Унгария Оливер Вархели беше утвърден, откакто мина през през второ чуване, с цел да убеди евродепутатите, че той ще служи на ползите на Европейски Съюз, а не дясното популистко държавно управление на страната му.
Очаква се Европейският парламент да даде дефинитивно утвърждение на целия екип от комисари идната седмица, проправяйки пътя на Урсула фон дер Лайен да поеме поста от Жан-Клод Юнкер при започване на идващия месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР