Новата електронно-билетната система в автобусите от градския транспорт на Пловдив

...
Новата електронно-билетната система в автобусите от градския транспорт на Пловдив
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 31.01.2024 г.

Новата електронно-билетната система в рейсовете от градския превоз на Пловдив ще е налична още през март. Това заяви през днешния ден изпълнителният шеф на компания " Тикси " Николай Недялков. Компанията е ангажирана в плана и към този момент над 80 рейса са оборудвани с нови валидатори. „ Системата ще се внедрява поетапно, като се чака до август тя да бъде сертифицирана от Национална агенция за приходите “, изясни Недялков. „ Така функционалностите може да започват преди формалното стартиране на системата, с цел да имаме и противоположна връзка с идеиза усъвършенстване “, добави той. Съвсем скоро ще започва и мобилно приложение за градския превоз и Синята зона в Пловдив, през което жителите посредством банковите си карти ще могат да си купуват транспортни документи, да наблюдават разписанието на автобусите и да виждат свободните места за платено паркиране. На брифинг в общината беше показан и пилотния план за инспекция и надзор на паркирането в „ Синя зона “. Специален автомобил ще сканира и ревизира колите в местата за заплатен престой, като в действително време ще се демонстрира дали е заплатено обещано паркомясто. За задачата проверяващият автомобил ще е екипиран със специфични камери, GPS, бордови компютър, разпознавайки марки, модели и цветове на транспортните средства. При сканирането на регистрационните номера автоматизирано ще става явен часът на паркиране и дали е платено на паркомат, посредством приложение или sms. Ще се следи и дали колата има публикуван пропуск. В анализите ще излиза и до каква степен е натоварена дадена зона, дали има право водачът да паркира там, дали нарушава закона и така нататък Впоследствие посредством системата ще може да се връчва наказателно разпореждане за съответното нарушаване. Самите проверяващи няма да слизат от автомобила, а системата ще им алармира, в случай че има неплатил, с цел да му слагат скоба. Един автомобил за един час ревизира колкото чиновниците на общинското дружество за през целия ден, изясни Николай Недялков.

Община Пазарджик може да спести близо 4 милиона лв. от лихви, в случай че ѝ бъде провиснал поискания от Министерството на финансите безлихвен заем в размер на 11 милиона лв.. Това сподели през днешния ден кметът Петър Куленски. Тази сума би се натрупала върху старите, наследени от предходното управление на общината, отговорности през идващите 3 години. Същевременно задълженията, и по-точно тези към страната и Национална агенция за приходите, слагат под риск приемането на десетки милиони лв. по европейски стратегии. След като стартира погасяването, това ограничаване ще отпадне.

Вратарят Алекс Василев към този момент е част от отбора на “Родопа ” (Смолян). Стражът, който е младеж на “Спартак ” (Пловдив) през днешния ден беше показан публично от старши треньора на “зелено-белите ” Данаил Бачков пред новите си съотборници, с които организира и първата си подготовка. Роденият през 2000 година вратар е минал още през тимовете на Крумовград, “Спартак ” (Плевен), “Борислав ”(Първомай) и “Марица ” (Милево). Така Бачков към този момент ще може да разчита за вратарския пост с изключение на на Тодор Малинов, който през последните няколко сезона е неизменим титуляр, и на новото попълнение. Това се оказва вторият притеглен състезател в “Родопа ”, след края на есенния дял на шампионата на “Трета лига ”-Югоизточна група. Преди Василев, в Смолян дойде юношата на “Лудогорец ” (Разград), Денис Кехайов.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР