Новата екипировка на българските национални отбори по футбол ще направи

...
Новата екипировка на българските национални отбори по футбол ще направи
Коментари Харесай

Националите ни с ретро екипи срещу Република Ирландия

Новата екипировка на българските национални тимове по футбол ще направи формалния си дебют в утрешното домакинство против Република Ирландия на старта на Лигата на нациите.

Екипите, направени от дългогодишния сътрудник на Българския футболен съюз Joma, са с неповторим ретро дизайн, въодушевен от популярната Флорентинска епопея (плейофът за класиране на международно състезание против Белгия през 1965-а), и с препратки към визията на един от най-силните ни национални тимове, взел участие на мондиала в Мексико преди тъкмо половин век.
 Националите ни с
Основен акцент в титулярната бяла фланелка е държавният байрак, ситуиран хоризонтално през гърдите и присъстващ върху ръкавите, яките и чорапите на футболистите. Резервната алена фланелка пък черпи ентусиазъм от именитите модели, с които представителният ни отбор играе в средата на 80-те, в това число на международното състезание в Мексико през 1986-а.

Подобно на предходната сбирка на състава ни, и този път централно място заема признакът на тима – лъв в бойна поза, извърнат на хералдическо дясно и подложен върху щит с надпис „ България “.
 Националите ни с
Дизайнът на новата екипировка 2020-2022 е дело на отдел „ Маркетинг и връзки “ към БФС с дейното присъединяване на сътрудниците на федерацията – компанията “Cauza Sport Marketing” и испанските специалисти на Joma, а в ролята на модели на фланелките влязоха капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев и централният бранител на Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров.

Специално за сбирката по поръчка на Българския футболен съюз бе създаден и поръчков шрифт, основан от известното типографско студио Fontfabric. Дизайнът му показва букви и числа, последващи очертанията на главните градивни детайли на герба, където формата на щита се отличава със своя сплотяващ темперамент. Това е първата колаборация сред БФС и реномираното дизайн студио, известно със взаимната си работа с марки като Nike, Dacia, McDonald’s, KFC, Lipton, Nestle, Heinz и други.

В най-скоро време цялостната сбирка 2020-2022 на националните тимове, включваща подготвителни дрехи и продукти за свободно време, ще бъде пусната в продажба в формалния почитател магазин в НФБ „ Бояна “, както и на онлайн платформата www.bfunion.shop.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР