Новата ЕК ще пише доклади за плурализма в медиите и

...
Новата ЕК ще пише доклади за плурализма в медиите и
Коментари Харесай

Новата ЕК ще наблюдава плурализма в медиите

Новата Европейска комисия ще написа отчети за плурализма в медиите и за демокрацията в Европейски Съюз, обяви кандидатът за еврокомисар с сектор " Правосъдие " Дидие Рейндерс по време на чуването си през вчерашния ден от членовете на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи и по правни въпроси в Екологичен потенциал, представен от " Политико ". Той разгласи, че в битката с корупцията и проведена престъпност ще се разчита в огромна степен на Европейската прокуратура, която би трябвало да проработи през 2020 година и ще бъде ръководена от румънката Лаура Кьовеши. Според него може да се усъвършенства обмяната на информация сред другите правосъдни системи.

В новата Европейска комисия Рейндерс ще следи и за спазването на върховенството на закона. Белгиецът даде обещание да продължи да работи с твърда ръка в тази сфера, като продължи наказателните процедури против Полша и Унгария. Той желае да бъде основана работна група, която да следи за спазването на върховенството на закона и в нея да влизат представители на Европейска комисия, Екологичен потенциал и Европейския съвет. Евродепутатите останаха с доста положителни усещания от Рейндерс.

Вчера бяха изслушани също претендентите за комисари от Франция Силви Гулар с сектор " Вътрешен пазар ", от Малта Хелена Дали - " Равнопоставеност ", от Словения Янез Ленарчич - " Управление при рецесии ", и от Португалия Елиза Ферейра - " Сближаване и промени ". Очаквано акцент в събеседването с Гулар, която е разследвана за злоупотреби с европари, бяха обвиняванията срещу нея. Тя настояваше евродепутатите да се придържат към презумпцията за непорочност, само че призна, че съжалява. Полският й сътрудник Зджислав Краснодебски от Групата на европейските консерватори и реформисти в Екологичен потенциал пък изрази мнение в Туитър, че Гулар може и да не бъде утвърдена. Той е зам.-председател на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика, която беше една от двете, препитваща французойката.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР