Новата единна платформа на националната система за спешни повиквания 112,

...
Новата единна платформа на националната система за спешни повиквания 112,
Коментари Харесай

Получаваме SMS от тел. 112 при бедствия в района, където се намираме

Новата единна платформа на националната система за незабавни повиквания 112, ще предизвестява за вероятни бедствия в региона, в който се намираме. Известяването ще се прави посредством SMS-и или известия, изпратени непосредствено от мобилните оператори. Това съобщи шефът на системата Добромир Цеков на отбелязването на Европейския ден на Единния европейски номер за незабавни повиквания 112.

Обновленията ще включват освен новия способ за уведомяване, само че и ще модернизират метода за сигнализиране и работата на чиновниците. Те ще дават опцията за видео и текст в действително време, както и ще се усъвършенства локализирането на хората в неволя, с цел да се окаже по-прецизна и навременна помощ. Новият метод за установяване на местоположението ще се реализира благодарение на опциите, които Гугъл и Apple дават.

Той ще работи даже когато GPS-а на телефона ни е изключен, само че единствено когато позвъним на 112. От националната система за незабавни повиквания увериха, че локализацията ни няма да бъде забележима, когато не сме се свързали със незабавния телефон. Нововъведенията ще включват и работа с обединен електронен картон, опция за чат с оператор и услугата e-call. В новата единна платформа ще се запазят и всички услуги, налични до момента, в това число и мобилното приложение, предопределено за хора със слухови/говорни увреждания, което бе пуснато за приложимост предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР