Новата единна платформа на националната система за спешни повиквания 112,

...
Новата единна платформа на националната система за спешни повиквания 112,
Коментари Харесай

SMS на телефона от 112 при бедствия и земетресения

Новата единна платформа на националната система за незабавни повиквания 112, ще предизвестява за вероятни бедствия в региона, в който се намираме. Известяването ще се извършвас посредством СМС-и или съобщениия, изпратени непосредствено от мобилните оператори. Това съобщи шефът на системата Добромир Цеков на отбелязването на Европейския ден на Единния европейски номер за незабавни повиквания 112, написа Монитор.

Обновленията ще включват освен новия способ за уведомяване, само че и ще модернизират метода за сигнализиране и работата на чиновниците. Те ще дават опцията за видео и текст в действително време, както и ще се усъвършенства локализирането на хората в неволя, с цел да се окаже по-прецизна и навременна помощ. Новият метод за установяване на местоположението ще се реализира благодарение на опциите, които Гугъл и Apple дават. Той ще работи даже когато GPS-а на телефона ни е изключен, само че единствено когато позвъним на 112. От националната система за незабавни повиквания увериха, че локализацията ни няма да бъде забележима, когато не сме се свързали със незабавния телефон. Нововъведенията ще включват и работа с обединен електронен картон, опция за чат с оператор и услугата e-call. В новата единна платформа ще се запазят и всички услуги, налични до момента, в това число и мобилното приложение, предопределено за хора със слухови/говорни увреждания, което бе пуснато за приложимост предходната година.

Целта на работната група от Министерството на здравеопазването и Министерството на вътрешните работи, разработваща модернизирането на националната система за незабавни повиквания, е да се надгради сегашната система. Причината за това е, че услугите, предлагани от нас, остаряват и нужно въвеждането на системи, които да улеснят работата на чиновниците. Такава е и предвижданата скица за разпространяване на информация от сигнала, като тя няма да бъде пренасочвана, а непосредствено изпращана на всички виновни звена.

" Технологиите се развиват всекидневно и ние имаме потребност от експерти както в Министерство на вътрешните работи, по този начин и в другите институции. Надявам се в най-скоро време да отговорим на високите условия на българските жители ", съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. 

Директорът на националната система за незабавни повиквания 112 Добромир Цеков съобщи, че нововъведенията ще бъдат факт до 2-3 години.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР