Новата дигитална криптовалута Libra и портфейлът Calibra са новата иновация

...
Новата дигитална криптовалута Libra и портфейлът Calibra са новата иновация
Коментари Харесай

Facebook не възнамерява да пуска криптовалутата си в Индия

Новата цифрова криптовалута Libra и портфейлът Calibra са новата иновация на Фейсбук, която се приготвя да се популяризира на всички места по света. Навсякъде с изключение на Индия, най-малко на първо време…

Представител на компанията показа пред The Economic Times информация за това решение. Фейсбук няма „Никакви проекти да предлага Calibra в Индия заради локални ограничавания в страната, която направиха стартирането на Calibra невероятно за този момент„. Индийското държавно управление е твърдо срещу криптовалутите. Миналата година то забрани на банките да ги употребяват и сега постанова нов закон, даващ цялостно ограничаване на новия тип разплащане. За Фейсбук това би било проблем, откакто Индия е втората най-високо обитаема страна на света и голяма бизнес опция. Libra относително доста би улеснила провеждането на парични преводи в страната. Сега компанията се пробва да вкара нов тип разплащания чрез WhatsApp и една от тестовите площадки е точно индийската територия.

Известно е, че Libra се обрисува да бъде първата непроменлива криптовалута на Фейсбук, която ще бъде пусната на Libra блокчейн, следен от водещ швейцарски консорциум отпред с Mastercard, PayPal, eBay, Coinbase и други организации. Валутата ще се съхранява чрез Calibra, електронният портфейл, поддържан от дъщерна компания на Фейсбук. Криптовалутата е в стадий на разработка и се чака да дебютира през 2020-та година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР