Новата детска градина на улица „Богомил”, която бе построена със

...
Новата детска градина на улица „Богомил”, която бе построена със
Коментари Харесай

Зико откри нова бутикова детска градина,заяви, че е изпълнена перфектно

Новата детска градина на улица „ Богомил”, която бе издигната със средства по „ Региони в растеж” бе открита през днешния ден от кмета Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев. Дейностите по нея завършиха напълно, като се чака скоро да одобри и първите деца.

„ Поели сме задължения към пловдивчани и го съблюдаваме – да няма дефицит тук-там за деца, които имат потребност от тази услуга” съобщи кметът Здравко Димитров. Той сподели, че строителството е станало в къси периоди, а самото осъществяване е съвършено.

Пламен Райчев съобщи, че това е бутикова детска градина с 4 групи и басейн, която ще бъде филиал на ЦДГ „ Чайка”. Единственото, което остава е да се върже към ТЕЦ-а, като това няма да пречи на действието й.

На откриването усещане направи, че кметът на регион „ Източен” Иван Стоянов не присъстваше. Той съобщи, че не е бил поканен на него, а през днешния ден от медиите схванал за откриването. Стоянов изясни, че не е спирал да работи за построяването на градината, като е съдействал напълно за документи и другите съпътстващи действия.

От Община Пловдив обявиха, че са изпратили формален мейл на райкметът, само че той отхвърли да е получава подобен.

Общата стойност на новата детска градина е 1 950 287 лв., като парите са от „ Региони в растеж”. На процедура изборът на реализатор продължи повече от построяването на детската градина. Тя бе пусната през 2019 година, като тя бе прекъсната поради необичайно дребния период за построяването на детската градина – 80 дни. В резултат на странните условия от възложителя в лицето на Общината, нито една от огромните строителни компании не се яви на процедурата, а по-късно тя бе прекъсната.

Последва нова поръчка, на която се явиха четири компании. „ Саграда” ООД, „ Запрянови – 03”, консорциум ДГ „ Богомил” и „ Астрал инженеринг”. Тя бе с по-разумен период на осъществяване от 290 дни, а парите – 2 млн. лв. без Данък добавена стойност. За реализатор бе определена компанията „ Саграда”, които през днешния ден предадоха обекта.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР