Новата част на парка с водните атракциони ще бъде върху

...
Новата част на парка с водните атракциони ще бъде върху
Коментари Харесай

"Софийски имоти" търси строител за общинския аквапарк в парк "Възраждане"

Новата част на парка с водните атракциони ще бъде върху терена в дъното, до тенискортовете.

© Мария Съботинова
Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Инсинераторът – софийското " Белене "

Това е вкопчването в предишното и отдалечаване на България от Европа с европейски пари
23 юли 2018
Метрото: А в този момент накъде?

Столицата е напът да фиксира проектите за нови метролинии със закон, само че съгласно специалисти и деятели решението е прекомерно преждевременно
20 юли 2018
" Булгаргаз " ще прибира непосредствено част от приходите на " Топлофикация София "
19 юли 2018
Сметната палата: Държавата не прави задоволително за справяне с мръсния въздух

Не са налагани санкции на кметове, няма ясни финансови планове, а техниката, която мери качеството на въздуха, е остаряла
15 юли 2018
Mall Sofia e продаден на полската GTC против 90 млн. евро

Това е четвъртата продажба на софийски търговски център за година. Различното е, че купувачът не е от ЮАР
27 апр 2018 Общински аквапарк с минерална вода може да проработи в центъра на София през 2020 година. На 17 август " Софийски парцели " е оповестило и процедурата за избор на реализатор на оборудването, което ще се намира в нова част на парк " Възраждане ". Прогнозната стойност на плана е 9.55 млн. лева без Данък добавена стойност, като включва и обособяването на нова паркова зона. Средствата ще бъдат обезпечени от самото общинско сдружение и посредством заем от Фонда за развиване на градска среда към оперативна стратегия " Региони в напредък ".

Още преди месец кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че следва разширението на парка с 25 дка и построяването на развлекателно рехабилитационен комплекс с басейни, като даже показа няколко визуализации на плана.

Какво ще се строи

Малко над 18 дка от новата част, с която ще бъде уголемен парк " Възраждане " ще е обособена като паркова зона с необятно намерено пространство със 130 пейки, 2 чешми, 37 кошчета за отпадък и богато озеленяване.

Предвидени са 5 площадки за отдих с друга величина, в това число 40 шезлонга в тревните площи. Тези площадки ще бъдат ситуирани в периферията наоколо до второстепенните подходи, настрана от основните и по-натоварени алеи. На най-голямата площадка ще се резервира съществуващия в този момент огромен дъб с корона с диаметър 25 м. " В централната зона на парка ще бъдат завършени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри ", написа още в документите на плана.

На останалата повърхност от към 6670 кв.м ще има аквапарк с 5 открити басейна, обслужваща го постройка със заведение за бързо хранене, закрит басейн и SPA център с минерална вода от находището " Баталова воденица ". Предвидено е да е има две водни пързалки с по 1 улей и една с три улея за втурване. В SPA зоната пък ще има солна стая, парна баня, инфрачервена и финландска сауна, шоково ведро, зона за релакс, както и стаи за разтривки. Водният атракцион ще има потенциал от 500 души.

Кога ще е готово

Фандъкова разгласи, че аквапаркът ще бъде приключен до края на 2019 година По-вероятно е това да се случи през 2020-а, защото предложения за осъществяването на поръчката ще се одобряват до 26 септември и в най-хубавия случай изпълнителят ще бъде избран през декември или януари. А срокът за осъществяване на плана е 365 дни, които ще стартират да текат не от сключването на контракта, а след издаването на преднамерено възлагателно писмо от страна на възложителя, с което изпълнителят ще бъде известен и за обезпеченото налично финансиране. След построяването на оборудванията, те ще останат общински и ще се ръководят от " Софийски парцели ".

През 2016 година " Софийски парцели ", което е притежател на терена на парк " Възраждане ", построи първите 52 дка от парка със изсъхнал шадраван, амфитеатър, детска площадка, паркинг и други Тогава за реализатор бе наето обединяването " Парк Възраждане ", в което влизат " Калистратов груп " и " СК-13 Пътстрой ". Първоначалната цена бе 4.84 млн. лева без Данък добавена стойност, само че в следствие поради " непредвидени условия " бяха доплатени още 1.15 милиона.

Кой може да взе участие

За да се включат в конкуренцията претендентите е належащо да имат 14.5 млн. лева оборот от строителство на сходни уреди през последните три години. Също по този начин те би трябвало да потвърдят, че са построили и въвели в употреба здания за социална прилагане с не по-малко от 2500 кв.м и са облагородили обществени пространства с повърхност от най-малко 15 дка.

Задължително е и притежаването на документи за качество ISO 9001:2008 или ISO 9001:2015, или еквивалент, за ръководство на околната среда ISO 14001:2004 или EN ISO 14001:2015, или еквивалент, както и система за ръководство на здравословни и безвредни условия на труд OHSAS 18001:2007 или еквивалент.

При класирането на офертите поисканата цена ще носи 60 точки, техническото предложение 30 точки, а срокът за осъществяване - 10 точки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР