Новата британска министър-председателка Лиз Тръс назначи Куази Куартенг, син на

...
Новата британска министър-председателка Лиз Тръс назначи Куази Куартенг, син на
Коментари Харесай

Син на имигранти от Гана става първият чернокож финансов министър на Великобритания

Новата английска министър-председателка Лиз Тръс назначи Куази Куартенг, наследник на имигранти от Гана, които са учили в Обединеното кралство през 60-те години, за първия негър министър на финансите. На това обръща внимание особено за Българска телеграфна агенция ганайската организация ГНА.
Според формалния уебсайт на държавното управление, отговорностите на Куартенг като финансов министър включват набиране на доходи посредством данъчно облагане или заеми и управление на обществените разноски. Той носи цялостна отговорност за работата на Министерството на финансите.

47-годишният Куартенг, роден в Лондон, беше определен за народен представител от Консервативната партия от Спелторн през 2010 г. Довчера той бе държавен секретар в Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика сред 8 януари 2021 година и 6 септември 2022 г. Преди това е бил държавен министър в Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика. Куартенг беше парламентарен заместник-държавен секретар в отдела за овакантяване на Европейския съюз от 16 ноември 2018 година до 24 юли 2019 година
Той е изучавал история в колежа „ Тринити “ в Кеймбридж, а по-късно учи в университета „ Харвард “ със стипендия на фондацията „ Кенеди “. Той получава докторска степен по икономическа история от Университета Кеймбридж през 2000 година
Преди да стане член на Народното събрание, Куартенг работи като анализатор във финансовите услуги. Той е създател на няколко книги, в това число „ Призраци на империя, война и злато “ (Ghosts of Empire, War and Gold) и „ Процесът на Тачър “ (Thatcher’s Trial).

(Новина, определена от ганайската организация ГНА  за издание от Българска телеграфна агенция без интервенция в текста според контракта за съдействие сред агенциите)
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР