Новата билетна система, която бе пусната и във варненските тролеи,

...
Новата билетна система, която бе пусната и във варненските тролеи,
Коментари Харесай

Билетната система в тролеите скъса нервите на пътници и кондуктори

Новата билетна система, която бе пусната и във варненските тролеи, скъса нервите на пасажери и контрольори, откри репортерска инспекция на Varna24.bg

" Машините непрестанно блокират, не сработват, не връщат ресто. Получава се едно скупчване в средата на транспортното средство към апарата за билети, което основава безпорядък и напрежение. Хората, които се качват от първа и последна врата би трябвало да разбутат останалите, с цел да стигнат до устройствата. Това става мотив за непрестанни кавги сред пасажери и контрольори. Хората изсипват гнева си върху нас, постоянно се карат и с младежите, които бяха назначени, с цел да коментират на пътуващите по какъв начин да се оправят с новата билетна система.

Бригадата от техници, която обслужва машините, не може да насмогне да търчи от тролей на тролей да оправя проблемите. Затова ние си караме както досега, продаваме си билетчетата на пасажерите както преди, с цел да ни е мирна главата. Аз персонално не виждам по кое време и по какъв начин ще проработят апаратите по този начин, че да не се основава безпорядък и напрежение. Ползите от тая нова билетна система са очевидно единствено усвоените средства от еврофондовете, само че не улесняват по никакъв метод пасажерите и работещите в " Градски превоз ". Да не приказваме за това, че никой не ни е обяснил какво ще вършим ние контрольорите, когато системата проработи на цялостни обороти и продажбата ни билети на ръка от нас стане непотребна ", разяснява обезпокоена контрольорка пред кореспондент на Varna24.bg .

Припомняме,че при започване на месеца бе пусната автоматизираната билетна система в тролейбусни линии № 82, 83 и 88 от общинската транспортна скица. Линия № 82  обслужва маршрута ж.к. " Владислав Варненчик “ – ЖП Гара; линия № 83 - " Търговско-икономическа служба Север “ – ЖП Гара; линия № 88- обслужва маршрута  ж.к. " Владислав Варненчик “ – КЗ.

В продължение на 20 дни, считано от 3 септември, пасажерите ще могат да употребяват помощ от консултанти, които ще бъдат на борда на транспортните средства по график - от 08.00 ч. до 12.00 ч. и от 15.00 ч. до 19.00 ч. Те ще носят специфични баджове и ще изясняват по какъв начин става закупуването на билети и/или карти, а също по този начин и валидирането им в рейсовете, разясни Биляна Якова, началник на първа фаза на плана " Интегриран градски превоз ". Тя напомни, че автоматизираната билетна система бе пусната пилотно  на 23.11.2017 г.  по линия № 10, а на 01.08.2018 г.- по линии № 12 (Аспарухово – Бриз) и № 31А (ЖП Гара – Виница).

Системата е част от план " Интегриран градски превоз на Варна “ и ще бъде поетапно въвеждана през идващите 5 месеца. Всички линии ще проработят в повсеместен мащаб дейно, откакто приключат огромните поправки в града и след  приемане на  две нови схеми -  транспортна и тарифна, от Общински съвет – Варна. Гражданите и гостите на града ще бъдат навреме осведомени за поетапното въвеждане на автоматизираната билетна система.

Цената на билетите остава 1 лева За пилотните автобусни линии № 10, № 12, № 31А и тролейбусните линии № 82, № 83 и № 88 машините ще оферират 2 съществени вида артикули – общоприетите хартиени билети, които са еднократни, и предплатени карти с електронни билети, в които може да бъде заделена избрана сума пари (кредит).

Електронните билети могат да бъдат изразходвани посредством валидиране на картата в особено валидиращо устройство в рейса.

Картите за пътешестване, издадени от " Градски превоз “ ЕАД, остават годни. Представители на Оперативна програма " ТАСРУД “ имат ангажимент да наблюдават за контрола на пасажерите.

Мобилното приложение за информация на пасажерите в действително време (info iTransport) може да бъде изтеглено гратис и посредством него да се наблюдава в действително време идването на транспортното средство до желаната  спирка.

Въвеждането на карта с електронни билети цели да улесни и да спести неудобства на пасажерите, които употребяват всеобщия градски превоз в града. Ползването на карти е и най-хубавият вид за интензивно пътуващите пасажери, защото може да се зарежда неведнъж с електронни билети. За тези, на които се постанова еднократно да употребяват градския превоз, остава опцията за книжен билет, чието време стартира да тече незабавно след закупуването, оповестиха преди време от Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР