Новата българска надежда в алпийските ски Алберт Попов не успя

...
Новата българска надежда в алпийските ски Алберт Попов не успя
Коментари Харесай

Шифрин задмина легендата Стенмарк

Новата българска вяра в алпийските ски Алберт Попов не съумя да се класира за финалното втурване сред вратите на първия за новия сезон слалом за международната купа, който се организира в Леви (Фин). 22-годишният софиянец бе със стартов №21 поради отличното си показване през предишния сезон, само че даде 34-то време - 56.97 сек., което го остави на 17 стотни от състезателите в Топ 30, имащи право на втори манш. Точно с 56.80 за него последни за II манш се класираха Лоик Меяр (Швейц) и Филип Зубчич (Хър).

Другият ни представител - Камен Златков, пък не съумя да приключи първото си втурване.

Победата спечели Хенрик Кристоферсен (Нор) с общо време от двата манша 1:48.55 мин., което е с 0.09 сек. по-бързо от достижението на втория - Клеман Ноел (Фр), и с 0.18 сек. от това на третия - Даниел Юл (Шв). Така 25-годишният Кристоферсен, който е притежател на международната купа в слалома за 2016 година, се изравни на 4-то място по брой победи в слалома с легендата Марк Жирардели.

№1 в класацията е Ингемар Стенмарк (Шв), само че към този момент единствено при мъжете. Защото постижението на шведа обаче бе усъвършенствано от американската сензация при жените Микаела Шифрин. В събота тя бе най-бърза в Леви и завоюва за 41-ви път в най-техничната дисциплинираност. Това я направи най-успешния слаломист при мъжете и дамите за всички времена. След Шифрин, на огромна разлика в общото време, се подредиха Венди Холденер (Швейц) - на 1.78 сек., и Катарина Трупе (Ав) - на 1.96.

" Като че ли извадих шанс с тази победа, само че пък персонално аз се усещам в добра форма и съм удовлетворена ", сподели Шифрин, която бе втора след I манш, само че във втория лидерката Петра Влхова (Слвк) падна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР