Новата автобиография на сър Елтън Джон Me: Elton John Official

...
Новата автобиография на сър Елтън Джон Me: Elton John Official
Коментари Харесай

Елтън Джон: Сталоун и Гиър почти се сбиха за Даяна

Новата автобиография на сър Елтън Джон „ Me: Elton John Official Autobiography “ потегля на пазара от 15 октомври. Преди това обаче музикантът даде извънредно изявление за „ DailyMail “, в което споделя моменти от другарството си с принцеса Даяна.

Елтън Джон споделя за вечерта, в която Силвестър Сталоун и Ричард Гиър едвам не се сбили за кралската снаха. Докато артистът записвал музика за истинския „ Цар лъв “, Джефри Катенбърг – началникът на Дисни – посетил Англия.  Джон и брачният партньор му Дейвид Фърниш организирали празненство за Катенберг и жена му и ги попитали дали желаят да се срещнат с някого. Двойката незабавно дала отговор „ С принцеса Даяна “. Елтън и Даяна се познават от 1981-а и незабавно стават близки.  Певецът поканил нея, Джордж Майкъл, Ричард Къртис и брачната половинка му Ема Фройд, Ричард Гиър и Силвестър Сталоун, които по това време били на Острова. Даяна към този момент се била разделила импровизирано с Чарлс, а Гиър – със Синди Крофорд. На празненството двамата незабавно се харесали – даже се усамотили пред камината и се отдали на метафизичен диалози. Но това не се харесало на Слай. Според Елтън, Сталоун отишъл на купона с желанието да смъкна принцесата. Когато сервирали вечерята, всички седнали на масата с изключение на двамата мачовци. Оказало се, несъмнено, че те се карали в коридора и възнамерявали да се бият за Даяна. Дейвид съумял да успокои пристрастеностите, само че Слай останал сърдит. След десерта Даяна и Ричард Гиър още веднъж седнали пред камината и Силвестър просто си тръгнал. Рамбо декларирал на вратата, че нямало да се появи, в случай че е знаел, че „ Чаровният принц “ щял да участва. Вечерта траяла умерено, а принцесата и холивудският красавец откарали още дълго пред огъня, не отлепвайки взор един от различен.

Елтън разкрива и по какъв начин с Даяна се скарали около книгата на Джани Версаче „ Rock And Royalty “ – сбирка портрети от чудесни фотографи. Приходите щяли да бъдат дарени за ХИВ Фондацията, а принцесата се съгласила да напише предговора. В последния миг обаче се отказала. Според сър Джон, от Бъкингамския замък не били съгласни член на кралското семейство да бъде обвързван с книга, в която има фотоси на голи мъже по хавлии.  Даяна отдръпнала предговора си и декларирала, че не знае защо става въпрос. Елтън й написал писмо, в което й напомня обстановката и й споделя какъв брой пари е коствала на Фондацията. Тя му дала отговор със „ Скъпи господин Джон... “. Певецът се ядосал, само че и се тормозил.  Даяна почнала да загърбва доста от най-близките си другари, които постоянно са били откровени с нея и почнала да поддържа връзка с хора, които й казвали това, което тя желала да чуе. Двамата спрели да поддържат връзка до деня на убийството на Джани Версаче. Даяна се обадила на Елтън и се извинила. Отишли дружно на погребението и папараците полудели - най-голямата звезда на планетата се е появила пред очите им. Фотографите не отклонили нито за момент камерите си от нея. Елтън разяснява и паметната фотография, на която наподобява, че тя го утешава. Всъщност Даяна просто се навела, с цел да вземе дъвка от Дейвид. Когато си писали по-късно, тя предложила да стане патрон на Фондацията и желала артистът да се включи в нейна благотворителна акция. Двамата се разбрали да се срещнат идващия път в Лондон. За страдание, идващ път по този начин и нямаше. Елтън получил писмо, в което непосредствен другар праща съболезнованията си, само че нито той, нито Дейвид „ присъединили “ незабавно защо. Пуснали тв приемника и по този начин разбрали тъжната вест.

Както знаем, на погребението на принцеса Даяна сър Елтън Джон изпя специфична версия на шлагера си „ Candle In The Wind “. Певецът признава, че не помни самото осъществяване доста добре, само че ясно се сеща за аплодисментите. Целта била реализирана – парчето съумяло да допре сърцата на хората. След това Елтън отишъл в студиото, с цел да запише погребалната версия на песента и тя да бъде пусната. Приходите от парчето били за благотворителни цели в чест на Даяна. Музикантът я изпял два пъти и си тръгнал. Вкъщи той видял репортажа от погребението по малкия екран и за едвам тогава почнал да скърби за приятелката си. Цял ден не можел да покаже страст поради осъществяването. Новата версия на песента станала най-касовият сингъл на всички времена, което объркало Джон – по този начин и не схванал в какви условия човек би желал да я слуша. Той самият в никакъв случай повече не го направил. Чул я единствено веднъж, с цел да се увери, че записът е първокласен. Певецът признава, че триумфът на парчето го предиздвикал да се усеща неловко – седмица след седмица след погребението песента била на върха на класациите, което означавало, че от самото начало вървели фрагменти от печалната гала. Когато Опра Уинфри го попитала за погребението, той отказал да разяснява. Версията на „ Candle In The Wind “, отдадена на Даяна, в никакъв случай не е попадала в албумите с шлагери на артиста. Той в никакъв случай не я презаписа и постоянно избягвал тематиката - не тъй като желае да не помни, а тъй като желае животът да продължи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР