Новата антикорупционна комисия ще проверява още месец дали депутатът от

...
Новата антикорупционна комисия ще проверява още месец дали депутатът от
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия ще проверява още месец дали Пеевски е в конфликт на интереси

Новата антикорупционна комисия ще ревизира още месец дали депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е в спор на ползи като депутат, внасящ промени в законодателството и издател на медии, оповестява уеб сайтът " clubz.bg ", базирайки се на информация от комисията.

Законовият период от два месеца, в който антикорупционното звено трябваше да ревизира сигнала на депутата от Движение за права и свободи, не са били задоволителни за новосформирания мегаорган. Затова е било поискано удължение с още 30 дни, което значи, че комисията би трябвало да вземе решение към средата на юни. Опцията за удължение на периода е планувана в закона за случаи, в които е налице " фактическа или правна трудност " на обсъждания проблем и може да се употребява еднократно.

В началото на февруари Пеевски и сътрудниците му Велислава Кръстева, Хамид Хамид и Йордан Цонев внесоха промени в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби. Най-общо планът планува всички медии - освен печатните, както е в този момент по закон, а и радиостанциите, малките екрани, уеб страниците, да подават пред Министерството на културата информация за това кои са притежателите им. Повече за законовите оферти на депутатите от Движение за права и свободи четете тук.
Седмица откакто законопроектът бе импортиран в Народното събрание, политическа партия " Да, България " изпрати до Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос към Народното събрание сигнал против народния представител. Комисията обаче не прегледа проблема всъщност, а изиска мнение от правната дирекция на Народното събрание. Там постъпи и искане от Пеевски да каже дали той е в спор на ползи като прави оферти за промени в медиен закон, а в същото време е издател на медии. Дирекцията отхвърли да се занимава с проблема и питането беше препратено до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР