Новата американска Северна доктрина има за цел да лиши Русия

...
Новата американска Северна доктрина има за цел да лиши Русия
Коментари Харесай

САЩ искали да лишат Русия от Северния морски път

Новата американска Северна теория има за цел да лиши Русия от правото върху Северния морски път. Това се твърди в публикация в сръбското издание " Печат ".

През май на среща на представители на страните, граничещи с Арктика, американците са дали да се разбере на формалните лица от Канада, че те " би трябвало да не помнят за правото върху северозападния арктически кулоар ", написа създателят на материала. От китайците те са поискали да затворят станциите си в Исландия и Норвегия и да спрат вложенията в инфраструктура в съветския Северен морски път. Според Вашингтон Русия би трябвало да изтегли войските от своите арктически райони. Така американците внезапно станали последователи на концепцията, че Северният морски път би трябвало да бъде общ, а не извънредно съветски.

Според създателя на публикацията Северният морски път е значим за Съединени американски щати и като средство за напън върху Русия, защото той е освен интернационален логистичен кулоар, само че и вътрешна транспортна артерия. Неговото развиване, отбелязва създателят, ще разреши да се свържат обширните води в източната и северната част на страната. Освен това Северният морски път ще направи допустимо образуването на единна колосална икономическа система, която ще сплоти териториите на Далечния север и Далечния изток. Тези райони имат подобен капацитет, че могат станат локомотив за развиването на цялата страна, съобщи News.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР