Новата администрация на САЩ стартира политика на едностранчивост, протекционизъм и

...
Новата администрация на САЩ стартира политика на едностранчивост, протекционизъм и
Коментари Харесай

Китай: Икономическата хегемония на САЩ е сериозна заплаха за свободната търговия

Новата администрация на Съединени американски щати започва политика на ограниченост, протекционизъм и икономическа надмощие, което докара до изостряне на китайско-американските търговски разногласия. Това се показва в Бялата книга на пресслужбата на Държавния съвет на Китай " Факти за китайско-американските търговско-икономически разногласия и позицията на Китай ".
" Съединени американски щати нахално проповядват ограниченост, протекционизъм и икономическо владичество посредством покачване на подправени обвинявания против доста страни и райони, в това число Китай, както и посредством заплашване на други страни с стопански ограничения, като да вземем за пример налагането на мита и се пробват да наложат свои лични ползи в КНР, упражнявайки извънредно мощен напън ", се споделя в документа, представен от ТАСС.
" В резултат на това търговско-икономическото напрежение сред двете страни ескалира за къс интервал от време, което аргументи съществени вреди на търговско-икономическите връзки, развити през годините посредством взаимна работа на държавните управления и народите на двете страни. Това основава сериозна опасност за многостранната комерсиална система и правилата на свободната търговия ", отбелязва в Бялата книга държавното управление на Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР