Новата 2020-а година вече е факт и след всички празници,

...
Новата 2020-а година вече е факт и след всички празници,
Коментари Харесай

10 от най-чаканите игри за 2020-а

Новата 2020-а година към този момент е реалност и след всички празници, новогодишни обещания и всевъзможни други особености на този интервал, настава една избрана празнина, изключително в дните след първи януари. Не се отчайвайте! 2020-а
ще бъде доста яка година, изключително що се отнася до гейминг - има няколко доста обещаващи заглавия, които да ви дадат смисъл - можете да си отбележите с кръстчета дните в календара и да чакате с неспокойствие. Ето ги и тях!
10. Half-Life: Alyx - март
Знаем, знаем! Това не е Half-Life 3, и Valve доста ясно го обявиха. Въпреки това, няма по какъв начин да не се зарадваме на първата нова Half-Life игра от 12 години насам, въпреки и чисто VR заглавие. По думите на Valve цялата игра и доста части/механики от геймплея са тясно свързани с виртуалната действителност. Играта ще се поддържа от всички PC-базирани VR хедсети, като ще идва гратис за притежателите на Valve Index VR хедсета. Ако желаете да играете с VR друг от Valve Index, тогава Half-Life: Alyx ще коства 60 евро. Можете да прочетете повече за Half-Life: Alyx в по-детайлния ни взор към играта.


9. DOOM: Eternal - март Doom Eternal има нова публична дата - март, 2020-а година. Първоначално играта трябваше да излезе на 22-и ноември, само че ID Software през вчерашния ден разгласи, че отсрочва стартирането, с цел да " обезпечи най-хубавото допустимо преживяване " за геймърите. Новата дата е за PC, PS4 и Xbox One, до момента в който Switch версията ще се появи известно време след версията за останалите платформи.

" Решихме да отложим премиерната дата с няколко месеца за март 2020-а ", написа ID Software в Twitter. " Знаем какъв брой ще разочарова това решение почитателите, само че сме сигурни, че Doom Eternal ще донесе задоволително наслаждение, с цел да си коства чакането ".

Част от това закъснение се дължи на Invasion режима, който разрешава случаен състезател да се причисли към дадена игра, маскиран като дявол. Този режим ще се появи " малко след формалната премиера ". Подобни забавяния не са необичайност в гейм промишлеността и въпреки да са разочароващи за почитателите, са по-добрият вид, от това играта да се появи незавършена.


8. Resident Evil 3 - април Resident Evil 2 римейкът се оказа една от най-хубавите игри в жанра за отминалата 2019-а година. Използвайки историята от класическото заглавие от 1998-а, преработката даде на геймърите задоволително усъвършенствания (по-добра камера зад рамо, нова карта, по-добър повсеместен звук на заглавието), с цел да се трансформира в един от най-хубавите римейк лечения освен за предходната година, само че и като цяло. Много студиа би трябвало да погледнат към RE 2, когато желаят да вършат сходно нещо с някоя класическа игра.

За тази година обаче Capcom са се приготвили да употребяват същата формула с Resident Evil 3. Дали магията ще се получи още веднъж, към момента не е ясно, само че новината не е изненадваща - когато дадена концепция се окаже сполучлива, множеството студиа я експлоатират до безсрамие. Имаме още 3 месеца преди да разберем дали RE 3 ще повтори триумфа на RE 2. Играта излиза публично на 3-и април 2020-а.


7. Cyberpunk 2077 - април След като Netflix изкараха първия сезон на The Witcher - по известната фентъзи поредност на Сапковски, статистиките демонстрираха, че играта Witcher 3 Wild Hunt отбелязва нов подем. Можем да потвърдим това - в редакцията сега сме на първото DLC - Heart of Stone след към 50 часа с това много изпипано и напълно справедливо награждавано заглавие на поляците от CD Projekt RED.

С оглед на любовта на почитателите към Witcher, а също по този начин и отношението на полското студио към модерните ААА игри (стабилна и последна единична цена за големи игри с над 100 часа геймплей, липса на микротранзакции, качество даже при забавени срокове), почитателите имат правото да бъдат въодушевени за идващия план на CD Projekt RED - Cyberpunk 2077. Доста сме писали за тази игра, а в тубата има и над половин час геймплей, с цел да добият визия почитателите какво да чакат. Очертава се тази игра да употребява всички сполучливи принадлежности от Witcher 3 Wild Hunt и да добави още доста. За почитателите на пост-апокалиптични киберпънк сай-фи заглавия, това ще е манна небесна - а за всички останали - едно супер положително заглавие!


6. Dying Light 2 - април? За Dying Light 2 няма изключително доста информация от Е3 2019 ревюто насам, което е... притеснително. Това е много амбициозно заглавие, а когато сходни планове преминат в радио безмълвие, значи най-вероятно ще бъдат забавени. Което не е изненадващо предвид на обстоятелството, че играта ще употребява нелинеен разказ с доста разклонения в историята - това изисква доста труд и запаси, изключително с цел да бъде изпълнено както би трябвало.

Демото, което видяхме на E3 свърши с цялостен квартал, който се появи от водата - само че ще видите това развиване на играта, единствено в случай че извършите избрани избори. Както Techland обощиха: " Не става въпрос за това кой край ще получите, а по-скоро по какъв начин ще наподобява градът, когато приключите играта ". Това би трябвало да докара до 50% от наличието, налично при което и да е преиграване на Dying Light 2. Звучи сносно, само че изисква доста работа. Стискаме палци.


5. Final Fantasy VII Remake - март Няма по какъв начин да не включим в този лист тази класическа японска RPG игра. Дори да не сте почитатели на жанра, този план на SquareEnix се обрисува като нещо в действителност грандиозно. Final Fantasy VII излезе през далечната 1997-а година в Япония и доста бързо се трансформира в шлагер - тя беше нещо като софтуерно демо за Playstation - първата 3D игра от поредицата. Това обаче не беше повода играта да добие своя паметен статус - мрачната и много завъртяна история, дружно с неконвенционалните и сносно построени персонажи беше главната причина. Като прибавим и много истинската система с вълшебства (поставяне на материя в слотове в оръжията), която инспирира Path of Exile да вземем за пример - получаваме доста забавен общ брой, който надминава съставните си елементи.

Единственият проблем на играта, което е малко иронично, имайки поради, че тя би трябвало да бъде тъкмо софтуерен образец, е визията. Първата 3D игра от поредицата страда от доста ограничавания, едно от които броя полигони, които истинската подпора може да възпроизведе в действително време. Всъщност, почитателите не биха си и помислили за римейк, в случай че не беше софтуерното демо на PlayStation 3 от 2005-a година, което сподели по какъв начин първите фрагменти от играта биха изглеждали на тогава новата подпора. И почитателите полудяха.

Последваха голям брой петиции, спекулации, въпроси към SquareEnix в изявленията и всичко това доби колосални размери. В последна сметка, откакто японците завършиха незабавните си планове (които за наслада или страдание на почитателите са близки до провал), те събраха остарелия екип от FF VII и публично оповестиха проекта за римейк. Всичко останало е история - SquareEnix освен съществено са се заели със задачата да не разочароват почитателите, като запазят историята и персонажите, само че в същото време обновят системата от борби, само че разчитат на играта, която ще бъде пусната на няколко порции, да стане мост към PlayStation 5 конзолата. Засега отзивите на хардкор почитателите от всички демота и филмови откъси са доста положителни. Първата част от Final Fantasy VII Remake илиза март за PlayStation 4.


4. Baldur " s Gate III - скоро? На доктрина Baldur " s Gate III беше оповестена като част от игрите, които Stadia поддържа. Стрийминг услугата към този момент е онлайн в стеснен брой страни, само че няма диря от BG III. Дали това значи, че играта ще се появи по-късно през 2020-а година? Само можем да гадаем, само че щом Гугъл са употребявали името в Stadia, значи имат информация, която ние нямаме. Едва ли биха пуснали тази кукичка, единствено с цел да популяризират новия си план, нали?

В най-лошия вероятен сюжет, играта най-вероятно ще се появи при започване на идната година, когато Bladur " s Gate II прави 20 години - доста комфортен миг да бъде съживен франчайзът. С толкоз доста римейк заглавие, би било добре да забележим нова истинска игра от огромна поредност. Отново можем единствено да стискаме палци и да се надяваме.


3. Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 - края на 2020-а Всички почитатели на настолните ролеви игри помнят истинското заглавие, което към този момент прави 15 години. Въпреки всичките си дефекти, Vampire: The Masquerade беше призната добре от почитателите и съумя да събере в себе си главното чувство от това да мяташ зарове и да смяташ триумфа си, от другите типове вампири с разнообразни неповторими качества и също да предложи автентичен разказ.

За страдание, продължението на тази паметна игра беше планувано за пролетта на 2020-а година, само че по-късно отсрочено за края на годината. Това е нож с две остриета за почитателите - от една страна бъдещето на играта остава неразбираемо и нови забавяния не са изключени. От друга обаче, ние в PCWorld постоянно бихме почакали още няколко месеца за хубаво приключено заглавие, вместо да си късаме нервите с бъгове и да чакаме пачове и DLC-та, какъвто е случая с доста ААА игри в наши дни, за жалост.


2. Microsoft Flight Simulator - 2020? Много е мъчно да поставиш Microsoft в едно изречение с " гейминг " и да не предивзвикаш гнева на почитателите. Това обаче не е целесъобразно, когато става дума за симулаторите от серията Flight Simulator. През годините те се утвърдиха като едни от най-хубавите (ако не и най-добрите) за всички, които желаят да се почувстват като водачи. Новата игра от поредицата ще разчита на Bing карти и Azure, с цел да показа реалистично целия свят! Всеки град, планина, река или друга географска специфичност ще бъдат налични и ще могат да се видят от пилотската кабина на който и да е аероплан.

Очертава се тази игра освен да стане най-хубавия пилотски симулатор, само че да предложи и нещо забавно на хората, които не са чак толкоз зарибени по самолетите - цифров туризъм. Ако Гугъл Earth ви се коства прекомерно неподвижен и отегчителен, можете просто да скочите в Чесна-та и да полетите над родния си град.


1. Halo Infinite - ноември Halo Infinite е единствената игра, която сигурно можем да кажем ще се появи дружно с новата подпора на Microsoft - Xbox Series X. Това ще се случи през ноември, когато чакаме и новия PlayStation 5, а като извънредно заглавие, което би трябвало да накара геймърите да си купят Xbox, играта би трябвало да бъде съвършено изпипана.

Разработчиците от 343 Industries са взели под внимание тези условия и са добавили новa RPG механика към играта, а също споделят пред сътрудниците от IGN, че това ще е нещо като " ново начало " за поредицата. Предстои да забележим дали тази нова формула ще се окаже печеливша за другояче толкоз обичаната поредност Halo.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР