Новата 2018 година ще бъде специална за почитателите на пътуването

...
Новата 2018 година ще бъде специална за почитателите на пътуването
Коментари Харесай

Най-популярният круизър еволюира до лек автомобил

Новата 2018 година ще бъде специфична за феновете на пътуването върху две колела, тъй като тъкмо за старта на мотоциклетния сезон напролет в България ще дойде новият модел на най-популярния круизър на планетата – Honda Gold Wing. Тази впечатляваща машина към този момент четири десетилетия задава стандарта в най-високия клас, трансформирайки се в пример за дизайн, динамичност и качествена направа.

 2018 GL1800 Goldwing Tour

С развиването на технологиите двуместният круизър еволюира (почти) до лека кола.  Някои от характерностите на Gold Wing звучат по този начин, като че ли се отнасят за нов модел състезателен автомобил – шестцилиндров мотор с четири режима на работа, седемстепенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител, старт-стоп система, круиз надзор, навигация, инфо-развлекателна система с интеграция на смарт телефони, USB излаз, Bluetooth връзка, 7-инчов TFT екран, помощник за тръгване по надолнище. Мотоциклетният флагман на Honda разполага с най-модерни механически разработки и в никакъв случай не се е намирал в по-добра форма.

 2018 GL1800 Gold Wing Tour

В крайник с настоящите трендове в сектора новият Gold Wing излиза с олекотена структура с  алуминиева двойна тръбна рама и с по-компактни размери. Моделът се предлага в общоприет (2,48 м) и Tour вид (2,58 м) с куфар. В взаимозависимост от версията тежестта е понижено до 48 кг и стандарното осъществяване тежи 365 кг без течности. Двигателят и рамата са разработвани дружно, с цел да обезпечат съвършена позиция на ездача при понижените габарити.

 2018 GL1800 Gold Wing Tour

Алуминиевата рама обгръща предната вилка, което дава опция моторът да бъде изнесен напред и предното колело да може да се движи нагоре-надолу във отвесна низина за по-добър надзор и непоклатимост. По електронен път се контролират настройките на окачването, което е с телескопична вилка с антипотъваща система начело и Pro Link откъм гърба.

 2018 GL1800 Gold Wing Tour

Новият 6-цилиндров мотор боксер с вграден надлъжно колянов вал спомага за оптимално систематизиране на тежестта и отличен баланс. За възстановяване на процеса на газообмена се грижат по четири клапана и един разпределителен вал на цилиндър. Командите на ездача за подаване и лишаване на газ се подават с електронната система Throttle by Wire.

 2018 GL1800 Gold Wing Tour

Почитателите на механичното превключване на предавките разполагат с нова серийна 6-степенна трансмисия. Също нова е опционалната  автоматизирана DCT (Dual Clutch Transmission) кутия със 7 предавки, чиято работа притежателят може да настройва съгласно желанията и настроението си. Нейните преимущества са бързата и плавна автоматизирана промяна на предавките без намесата на лидера. И двете трансмисии разполагат с предавка за заден ход. При какви обороти се прави превключването на 7-степенната кутия зависи и от заложения режим на придвижване, който трансформира параметрите и на мотора, окачването, спирачната система и сцеплението. Четирите режими са TOUR, SPORT, ECON и RAIN, подобаващи надлежно за удобно дълго пътешестване, спортно каране, икономично придвижване и влажен асфалт.

 2018 GL1800 Goldwing Tour

Новият 6-цилиндров мотор с водно изстудяване има работен размер 1833 куб. см със 73 мм диаметър и 73 мм ход на буталото. Мощността му е нараснала от 118 до 126 конски сили, а въртящият миг се усилва от 167 на 170 Nm (при 4500 оборота). Въпреки че вместимостта на резервоара за гориво е понижена до 21 л, с помощта на усъвършенствания мотор и намалената маса на мотоциклета с едно зареждане се изминава същото разстояние като при остарелия модел.

 2018 GL1800 Goldwing Tour

По отношение на гумите – предната е 18-инчова с размер 130/70, а задвижващата задна гума е 16-инчова 200/55. Двойната комбинирана спирачна система D-CBS работи с 6-бутален спирачен уред и 320-милиметров двоен диск начело, а откъм гърба апаратът е 3-бутален с 316-милиметрови дискове. С комфортната позиция за езда, удобното окачване и мощния си мотор новият Gold Wing изцяло опрадава славата си на най-популярния круизър в света, тъй като в никакъв случай до момента пътуването на дълги дистанции не е било толкоз вълнуващо и прелестно.

 2018 GL1800 Goldwing Tour

Освен това мотоциклетът е оборудван и с редица комфортни функционалности като челно стъкло с електрическо контролиране. В огромната багажна кутия се побират две интегрални каски, а дружно със страничните багажни отделения вместимостта доближава 110 л. Въздушната възглавница, круизконтролът и извънредно комфортните седалки допълват картината на новия модел, който ще паркира в фантазиите на всички притежатели на шофьорска брошура с Категория А.

 2018 GL1800 Goldwing Tour

Apple Car Play за първи път на две колела

Новият модел Honda Gold Wing е първият в света мотоциклет, който предлага функционалността Aple Car Play. Тя работи по-различно, в сравнение с при леките коли. Ездачът свързва своя iPhone посредством USB излаз в куфара в задната част или в кутията за движимости начело.

 2018 GL1800 Gold Wing

Музиката се слуша от вградени в каската или общоприети слушалки с Bluetooth. Изображението на приложението излиза на цветния 7-инчов екран на таблото сред ръкохватките. Той не е със сензорно ръководство, по тази причина ездачът употребява бутоните на лявата дръжка или на контролния панел върху резервоара. Цветният TFT екран с 8 равнища на бляскавост се настройва автоматизирано съгласно светлината и демонстрира също по този начин навигационни карти, известия и данни от работата на машината.

 2018 GL1800 Gold Wing Tour

Мотоциклетът разполага с функционалността Smart Key за безключов достъп. Когато притежателят с отдалеченото в джоба се приближи до машината, отделенията за багаж се отключват автоматизирано, задействат се и LED светлините.

 2018 GL1800 Goldwing Tour

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР