Новата 2018 г. свали и маските в обществения живот на

...
Новата 2018 г. свали и маските в обществения живот на
Коментари Харесай

Маските паднаха: Борисов на крака на форум на обвиняемия бизнесмен Прокопиев

Новата 2018 година смъкна и маските в публичния живот на страната. Докато издателите на „ Капитал “ - подсъдимият разградски необут Иво Прокопиев и сянката му и негов наместник отпред на Фабриката за подправени вести Теодор Захов се изкарват критици на кабинета и репресирани от страната, персонално министър председателят Бойко Борисов отива на крайници на техен конгрес. Новината бе публикувана от „ Канал 3 “ и доказана от инспекция на уеб страницата на събитието, написа " Монитор ".

Конференцията е на следващия ден, проведена е от флагмана на манифактурата за подправени вести, заливаща общественото пространство с неистини - „ Капитал “, и е под надслова „ Големите въпроси на 2018 година “. Освен Борисов, лектори са още трима министри от кабинета му – вицепремиерът Томислав Дончев, финансист №1 Владислав Горанов и общественият Бисер Петков, като уредниците събират по 704 лв. такса (с ДДС) от хората, искащи да участват на форума, с цел да им обезпечат опцията да чуят и да се срещнат с властта в страната. Така Борисов и тримата министри действително се трансформират в куче-касичка за капиталци, като им обезпечават облага с наличието си.

Това обаче надалеч не е най-фрапиращото. Засега не е ясно дали Прокопиев ще участва на конференцията, само че без значение дали ще е там или не, с присъединяване си във форума му Борисов действително оправдава разградския необут, който е обвиняем за аферата „ ЕВН “. Легитимира и основаната от него Фабрика за подправени вести, включваща освен медиите на Прокопиев, а и тези на ортаците му подсъдимите предприемачи Огнян Донев и Цветан Василев, както и на Газовия барон Сашо Дончев.

Така действително министър председателят и министрите стават съучастници на манифактурата за клюки, както и на цензурата, която менторите й се пробват да постановат.

Само преди две седмици в същия първокласен хотел, в който ще е тази конференция, Дончев, Донев и съдружникът на Прокопиев – Захов, се събраха под паравана на Съюза на издателите в България, обслужващ и представляващ единствено техните медии и ползи, с цел да се оплачат за следващ път, че били репресирани от страната. И отново за следващ път да преповторят – първо в България, а по-късно и в Брюксел, обичаните си опорни точки против главния си зложелател – издателската група и издателят - депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Че медиите му били проправителствени, а издателят работил в комбина с Борисов и надали не е намесен във всичко в страната. Макар и неуместни в същността си, най-малкото поради обстоятелството, че издателят е народен представител от опозиционна партия, каквато е Движение за права и свободи, чиято парламентарна група преди единствено няколко дни поддържа вота за съмнение против кабинета, това са тези, насаждани от медиите от Фабриката за подправени вести - „ Капитал “, „ Дневник “, „ Медиапул “, „ Клуб Z “, BiT, “Фрогнюз” и „ Бивол “, настойчиво от месеци.

Те гарнират всяка неистина, продуцирана от манифактурата за клюки, макар че даже най-елементарна инспекция на всяко от изказванията незабавно демонстрира, че то е подправена вест. А повода за преповтарянето им още веднъж и още веднъж е, че издателят и издателската група са се трансформирали във зложелател №1 на предприемачите Прокопиев, Дончев, Донев и Василев, защото „ Телеграф “, „ Монитор “, „ Политика “ и Агенция „ Монитор “ единствени разкриват поредно всички далавери и обири на задкулисието,
а Пеевски също толкоз поредно внася законодателни промени първо за осветление на аферата „ КТБ “, а по-късно и за прекъсване на вторичния обир на банката.

Е, с утрешния си конгрес Прокопиев и компания сами разрушиха на пух и прахуляк неуместните си, опровергавани десетки пъти опорни точки, че Пеевски е обвързван с държавното управление и Борисов, като извадиха личните си другарски взаимоотношения с премиера. Взаимоотношения, които също се опитваха да прикриват с подправените си вести, само че ще лъснат нескрито на следващия ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР