Новакът във Висшата лига на Англия Брентфорд записа втората си

...
Новакът във Висшата лига на Англия Брентфорд записа втората си
Коментари Харесай

Брентфорд победи навън в елита на Англия за първи път от 74 години насам

Новакът във Висшата лига на Англия Брентфорд записа втората си победа от началото на сезона. Като посетители "пчеличките " се постановиха с 2:0 над Уулвърхямптън.

С триумфа отборът на Томас Франк събра 8 точки от пет мача и се закрепи в средата на класирането, до момента в който домакините от Уулвс остават тъкмо над чертата на изпадащите с едвам 3 точки.

На стадион "Молиню " гостите от Брентфорд изиграха доста мощно първо полувреме, в което се отличи звездата на отбора Айвън Тони. Нападателят вкара топката във вратата на Жозе Са още в деветата минута, само че голът му бе анулиран поради засада при построяването на офанзивата.

В 26-ата минута Тони си завоюва дузпа, която самичък осъществя за 1:0. В 30-ата минута Тони вкара за трети път топката във вратата на Уулвърхямптън, само че за повторно негов гол бе анулиран, този път поради игра с ръка.

В ответната офанзива домакините можеха да изравнят, само че бомбеният удар на Адама Траоре откри напречната греда на вратата на Брентфорд.

Лондончани нанесоха пагубен удар в 34-тата минута, когато Тони напредна по лявото крило и откри непокрития Брайън Мбемо, който на празна врата вкара за 2:0.

През второто полувреме играта се изнерви и постоянно имаше нарушавания и в двете направления. Така в 65-ата минутазащитникът на Брентфорд Шандън Баптист получи втори жълт картон и остави отбора си с 10 души на терена. В оставащите към 30 минути Уулвърхямптън натисна, само че гол във вратата на Давид Рая като по знамение не падна.

Брентфорт пък можеше да си тръгне и с по-убедителна победа, само че удар на Мбемо малко преди последния съдийски сигнал откри страничната греда на вратата на Са.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР