Новакът в политиката Володимир Зеленски печели изборите за президент на

...
Новакът в политиката Володимир Зеленски печели изборите за президент на
Коментари Харесай

Екзитпол: Зеленски е избран за президент на Украйна

Новакът в политиката Володимир Зеленски печели изборите за президент на Украйна.

Той събира 72,5 % от гласовете, а настоящият държавен глава Петро Порошенко - 27,5 %. Това демонстрират - екзитпол на малките екрани " 112 Украина " и " Нюсван ".
 Украйна избира президент
Украйна избира президент

Порошенко или Зелрнски

Украинските гласоподаватели са били по-активни на втория тур , оповестява се и за нарушавания.

Порошенко призна провалянето си, само че уточни, че той няма да напусне политиката. За той прикани своите поддръжници да не се отчайват и да продължат битката.

От своя страна спечелилият в гласуването Володимир благодари за поддръжката. Той се обърна и към своите съперници, на които даде обещание, че ги е чул.

При гласуването Владимир Зеленски сподели попълнената си бюлетина пред публицисти. Така той наруши " тайната на вота ", която е обезпечена от закона. Украински медии предвиждат, че Зеленски ще заплати санкция. След първия тур на гласуването той излезе със смазваща преднина пред останалите си съперници. Социологическите изследвания преди балотажа демонстрираха, че той е сигурния победител.

Роденият в Кривой рог комедиант дава обещание референдуми за влизането на страната му в НАТО и Европейския съюз (ЕС) . Счита, че с Русия се постановат договаряния и че анексираният Крим би трябвало да бъде върнат без взаимни отстъпки.

53-годишният настоящ президент Петро Порошенко загуби от известността си поради безизходицата към спора в Донбас и свадите за корупция измежду политическия хайлайф. Той обаче има безспорни триумфи като основаването на антикорупционен съд и опцията на украинците да пътуват без визи в Европейски Съюз до 90 дни.

По време на неговия мандат украинската войска получи сериозна помощ от Съединени американски щати и НАТО за своята рационализация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР