Новакът в Първа лига ЦСКА 1948 смени емблемата си и

...
Новакът в Първа лига ЦСКА 1948 смени емблемата си и
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 смени емблемата, за да се разграничи от ЦСКА на Гриша Ганчев

Новакът в Първа лига ЦСКА 1948 смени емблемата си и показа екипите, с които ще дебютира в елита на България. От клуба показаха логото, като показаха две аргументи за избора му - алегорично свързване със София поради препратката към герба на столицата, както и желанието да се разграничат от ЦСКА на Гриша Ганчев.

Тази смяна идва в миг, в който компанията " Ред Енимълс ", доближена до ЦСКА на Гриша Ганчев води дело против ЦСКА 1948 поради потреблението на името и емблемата на ЦСКА.
" Ред Енимълс " заведе дело против ЦСКА 1948 Исковата молба е от 3 юни
" Ред Енимълс " завоюва на търг комерсиалната марка и всички активи на банкрутиралото сдружение на ЦСКА, като за тях бяха дадени 8 млн. лв..

Снимка: Lap.bg

Изпълнителният шеф на новака в Първа лига Добрин Гьонов сподели при представянето, че емблемата ознаменува " завръщането ни в елита на българския футбол ". В същото време напомни, че клубът е основан през 2016 година на жълтите павета след банкрута на " ПФК ЦСКА " АД.

" Емблемата символизира София, с цел да подчертаем връзката на нашия тим със столицата. Искахме тази връзка да я засилим. Втората причина, заради която взехме това решение, е, че желаеме да се разграничим от другия тим в елита, който се споделя сега " ЦСКА-София ", само че до 2016-а по различен метод се наименуваше. Искаме да се разграничим тотално. Знаете, ние имаме разнообразни визии, философии и изповядваме друг морал. За да няма напрежение, я вършим тази стъпка. Тази емблема е налагана в нашите фенартикули от две години и е доста харесвана ", изясни Гьонов.

От клуба за следващ път акцентираха, че ще продължат да употребяват единствено български футболисти, както бе и досега. Гьонов сподели, че до в този момент договаряния с Ивайло Чочев и Марселиньо не е имало.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР