Новакът в белгийския елит постигна трета победа от началото на

...
Новакът в белгийския елит постигна трета победа от началото на
Коментари Харесай

Малинов и компания изненадаха Гент

Новакът в белгийския хайлайф реализира трета победа от началото на сезона и към този момент е в горната половина на таблицата. Тимът на Кристиян Малинов се наложи с 3:2 над участника в плейофите на Шампионската лига. Българският халф игра доникъде на второто полувреме, когато тимът му водеше с 3:0. След излизането на някогашния футболист на домакините върнаха два гола, само че нямаха сили за повече.

Льовен поведе в 41-ата минута с гол на Камал Сова. Ганаецът се разписа със мощен шут от ъгъла на наказателното поле и груба неточност на вратаря на домакините Дейви Роф. Малко по-късно Тома Анри проби до аутлинията и центрира по тревата, а Матийо Мертенс от по-малко от метър опъна мрежата.
В началото на второто полувреме Льовен стигна и до трети гол. Негов създател стана още веднъж Сова, този път след хубава композиция през центъра. В 67-ата минута Малинов беше сменен от Абубакар Кейта, а домакините небрежно върнаха интригата с две попадения от дузпи, дело на Никлас Дорш и Тим Клайндийнст.

Финалният взлом на Гент не донесе изравнителен гол и тимът остана на нежеланото 14-о място в класирането. Льовен пък се изкачи на 7-а позиция, а в идващия кръг ще се изправи против.

Про Лига 7 кръг, събота 12 септември  Кортрийк 0:0краен резулат  Оуд-Хеверлее
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР