Новакът Арда (Кърджали) стартира дебютния си сезон в елита със

...
Новакът Арда (Кърджали) стартира дебютния си сезон в елита със
Коментари Харесай

Локо е на европейска вълна и Арда може да се възползва


Новакът Арда (Кърджали) започва дебютния си сезон в елита със съществени упоритости, а представянето на отбора досега е впечатляващо. Момчетата на Стамен Белчев са непобедени след първите 4 кръга и с актив от 8 точки заемат 5-о мято в класирането. Днес Арда излиза против Локомотив (Пловдив), като мачът ще се играе на стадиона на “железничарите”, въпреки хазаин да се води тимът от Кърджали.

При победа Арда може даже да оглави класирането, само че това зависи и от изхода на огромното дерби сред Лудогорец и ЦСКА-София. За Локомотив пък приоритет е реваншът от третия квалификационен кръг на Лига Европа против Страсбург. Въпреки провалянето с 0:1 вкъщи, “смърфовете” не са се предали. Съставът на Бруно Акрапович игра цялостен мач с човек по-малко и не се огъна против французите.

“Не е инцидентно, че Арда още няма загуба. Те имат своите упоритости и цели. Привлякоха много качествени играчи. Трябва доста да внимаваме. Надявам се да сме съсредоточени и стимулирани пределно. Те градят нов тим и ще им би трябвало време”, разяснява Акрапович.

Очаква се босненският експерт да съхраните силите на някои от водещите си футболисти за гостуването на Страсбург. Мартин Луков, Стивън Езе, Петър Витанов и Анте Аралица най-вероятно ще са измежду запасите. От първата минута ще стартира ветеранът Георги Илиев, а в предни позиции ще се разчита на Димитър Илиев и Ален Ожболт.

За Арда мача пропуща халфът Венцислав Бенгюзов, който е контузен. Новите попълнения от последните дни Спас Делев, Сарен Сидоел и Али Сисе също не са в групата за дуела. Отборът от Кърджали ще работи в офанзива с Елиша Сам, а тримата зад него ще са Веселин Марчев, Жоао Аморим и Иван Коконов.

“Ще е да е друго да играем пред наша аудитория, на нашия си срадион. Ние обаче ще търсим нашия си метод на игра. Запознати сме със мощните и слабите страни на Локомотив. Те са доста добър тим с първокласен треньор. Ще търсим футбола, който да ни води до успеха. Винаги съм желал от тимовете си да играят футбол и по този начин ще продължавам”, разяснява пред “Тема Спорт” Белчев в навечерието на мача.

efbet Лига - 5 кръг:

АРДА (КЪРДЖАЛИ) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

АРДА (4-2-3-1): И. Караджов; Лозев, П. Крумов, Гаич, Глишич; Ховсепян, Мартинов; В. Марчев, Аморим, Коконов; Сам
Старши треньор: С. Белчев
ЛОКО ПД (3-5-2): Пиргов; Петрович, Малембана, Масоеро; Умарбаев, Бахтич; Карагарен, Г. Илиев, Елитон; Ожболт, Д. Илиев
Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: “Локомотив”, Пловдив
НАЧАЛО: 17:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
efbet Лига 5 кръг, неделя 11 август  Арда (Кърджали) 17:45предстои  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР