Новак Джоокович спечелит титлата от турнира в Париж за пети

...
Новак Джоокович спечелит титлата от турнира в Париж за пети
Коментари Харесай

Джокович триумфира в Париж и вдигна 34-а "Мастърс" титла

Новак Джоокович спечелит купата от шампионата в Париж за пети път в своята кариера след безапелационна победа над Денис Шаповалов с 6:3, 6:4.

Сърбинът отхвърли 20-годишния канадец за едвам час и пет минути.



Джокович си връща короната във френската столица, откакто преди година загуби на край от Карен Хачанов.

За сърбина това е 34-а купа от " Мастърс " шампионатите, като по този метод той към този момент е единствено на един трофей зад Рафаел Надал, който е рекордьор. Джокович има общо 49 финала в тази категория. Той можеше да срещне точно Надал, само че испанецът се отхвърли от полуфиналния си мач с Шаповалов поради травма.

" За мен това беше страховит шампионат, играх добре, изключително в последните три мача. С течение на мачовете се усещах все по-добре. За Денис това беше първи мач на такова равнище и опитът е доста значим ", сподели Джокович.

Сърбинът посочи, че се любува на своята игра и е убеден, че се намира в най-хубавата си форма.

В рамките на шампионата Джокович не даде нито сет на противниците си. Най-тежкият мач за сърбина беше в полуфиналите против Григор Димитров.

Титлата е пета за него през 2019 година след Australian Open, мастърса в Мадрид, " Уимбълдън " и шампионата в Токио.

Сърбинът към този момент 77 трофеи в своята кариера и по този индикатор се изравнява с легендата Джон Макенроу. В историята повече трофеи имат единствено Надал (84), Иван Лендъл (94), Роджър Федерер (103) и Джими Конърс (109).

По време на финалния дуел Джокович беше с една класа над своя противник.

Той приключи със 71% вкаран първи сервис, при който завоюва 81% от точките (29 от 36).

Сърбинът беше решителен и на второто си подаване, при който изгуби единствено три точки. В цялата среща международният №1 даде една единствена точка за пробив на канадеца.

Въпреки че осъществя 11 аса, 20-годишният Шаповалов не съумя да вземе нещо от мача. Канадецът завоюва над 80% от точките на първото си подаване, само че втори сервис беше доста неуверен, взимайки едвам три от общо 17 точки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР