Новак Джокович заяви, че осъзнава, че хората няма да се

...
Новак Джокович заяви, че осъзнава, че хората няма да се
Коментари Харесай

Джокович застана зад позицията си за Косово

Новак Джокович съобщи, че " осъзнава, че хората няма да се съгласят " с неговото послатие за Косово върху обектива на камерата на Откритото състезание на Франция, само че това е позиция, която той " отстоява ".

36-годишният Джокович написа " Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието " след успеха си в първия кръг в понеделник.

Министърът на спорта на Франция сподели, че дейностите на сърбина са " несъответствуващи " и не би трябвало да се повтарят.

" Голям шлем без драми, не мисля, че може да се случи за мен ", сподели Джокович. " Предполагам, че това движи и мен. "

Фразата, която Джокович написа, е по отношение на неотдавнашното напрежение в Косово, което разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година Сърбия в никакъв случай не е признавала независимостта на Косово.

През последните дни насилието се разпали след слагането на кметове етнически албанци в северната част на страната, като полицията и войските на НАТО се сблъскаха със сръбските протестиращи.

В конференцията си след мача 22-кратният първенец от Големия шлем се опита да остави разногласието зад тила си.

Попитан дали е мислил за отрицателната реакция на дейностите му, Джокович сподели: " Разбира се, осъзнавам, че доста хора няма да се съгласят, само че по този начин стоят нещата. Това е нещо, което не отстъпвам. "

След като победи унгареца Мартон Фучович във втория кръг в сряда, Джокович маркира обектива - което спечелилият прави след всеки мач от Откритото състезание на Франция - с подписа си.

Световният управителен орган Международната федерация по тенис съобщи, че изказването на Джокович не нарушава никакви правила, защото правилникът на Големия шлем не не разрешава политически изказвания.

Френският министър на спорта Амели Оудеа-Кастера сподели, че би трябвало да има " принцип на индиферентност за игралното поле ".

Оудеа-Кастера сподели, че е направила разграничаване за известията в поддръжка на Украйна в лицето на нашествието на Русия, добавяйки, че не слага Косово и Украйна " на едно и също равнище ".

Това включва поддръжката на украинската тенесистка Марта Костюк, която беше освирквана от публиката, откакто отхвърли да се ръкува с Арина Сабаленка от Беларус в неделя.

Беларус е съдружник на Русия и разреши на войските да употребяват нейната територия, с цел да стартират миналогодишната инвазия в Украйна.

Джокович, чийто татко е роден в Косово, сподели по-рано през седмицата, че е " срещу войни, принуждение и всевъзможен тип спор ", само че че обстановката в Косово е " казус в интернационалното право ".

" Особено като наследник на човек, роден в Косово, усещам нуждата да дам поддръжката си на нашия народ и на цяла Сърбия ", сподели той в понеделник. " Косово е нашата люлка, нашата цитадела, център на най-важните неща за страната ни. Има доста аргументи, заради които написах това на камерата. Разбира се, че като сърбин доста ме боли да виждам какво се случва в Косово и метода, по който нашите хора са на практика изгонени от общинските служби, тъй че най-малкото, което можех да направя, беше това. "

Олимпийските управляващи в Косово желаеха от Международния олимпийски комитет (МОК) да стартира дисциплинарно произвеждане против Джокович, обвинявайки го в подклаждане на политическо напрежение.

" Косово е сърцето на Сърбия " може да наподобява като необичайно изказване. В последна сметка Косово стана без значение през 2008 година - и географското му местонахождение на югозапад значи, че даже преди този момент то постоянно е било в периферията на Сърбия.

Но неговото алегорично значение остава извънредно значимо за доста сърби. Косовската борба от 1389 година е митологизирана като решаващото събитие в изковаването на сръбската еднаквост. И доста от най-важните обекти на Сръбската православна черква са в актуалното Косово.

Сърбия е една от десетките страни, които отхвърлят да признаят едностранната декларация за самостоятелност на Косово. А сърбите със фамилни връзки с Косово са изключително заинтригувани да подсигуряват, че сръбската политика на непризнаване ще продължи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР