Новак Джокович заяви, че изобщо не е изненадан от високото

...
Новак Джокович заяви, че изобщо не е изненадан от високото
Коментари Харесай

Джокович: Не ме изненадва нивото, което Надал показва


Новак Джокович съобщи, че въобще не е сюрпризиран от високото равнище, на което Рафаел Надал се показва от началото на Ролан Гарос. Снощи двамата се изправиха един против различен за 59-и път, като зрелищният дуел приключи с триумф за Матадора. Световният №1 поздрави съперника си и екипа му, като също така разяснява и началния час на конфликта.

„Поздравления за Рафа. Той беше по-добър от мен във значимите моменти. Той стартира доста добре, като завоюва първия сет и поведе с два пробива във втория. Успях да се върна в мача и да изравня сетовете, само че в при започване на третия той изигра два или три доста мощни гейма и стартира да се показва на доста по-високо равнище. Имах своите шансове, сервирах за спечелването на четвъртия сет, само че тези мачове постоянно са непредсказуеми. Надал сподели за какво е толкоз популярен, като показва голяма психическа резистентност и приключи мача по превъзходен за него метод. Поздравления за него и екипа му. Те заслужиха тази победа“ – разяснява международния №1 на конференцията след мача.

„Има разнородни отзиви по отношение на вечерната сесия. Според мен началото беше много късно, само че в тази ситуация малките екрани са тези, които вземат решение. Това е светът, в който живеем. Те дават парите, тъй че решението е тяхно“ – добави Джокович.

На въпроса какви страсти изпитва след сходно проваляне, сърбинът отговори с усмивка „Не бихте желали да знаете. В такива мачове постоянно преминаваш през възходи и падения. Знам, че можех да играя по-добре, само че в това време съм горделив с това, че се борих до последната точка. Надал беше по-добър от мен. Имах своите шансове, само че не се възползвах от тях“.

Джокович бе запитан и дали е сюрпризиран от обстоятелството, че Надал играе на толкоз високо равнище след тежката травма, която получи на Мастърс шампионата в Рим преди три седмици.

„Не, не съм сюрпризиран. Това не е първият път, в който той дава 100 % от себе си и демонстрира цялостния си капацитет няколко дни, откакто едвам е можел да върви. Правил го е доста пъти през годините, тъй че въобще не съм изненадан“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР