Новак Джокович записа поредната си победа над Рафаел Надал на

...
Новак Джокович записа поредната си победа над Рафаел Надал на
Коментари Харесай

Безмилостен Джокович с нов успех срещу Надал

Новак Джокович записа следващата си победа над Рафаел Надал на твърди кортове. Сърбинът завоюва с 6:2, 7:6(4) във втория мач от финала на ATP Cup. След тази победа Сърбия изравни резултата на 1:1 и следва съдбоносен мач на двойки, който най-вероятно още веднъж ще опълчи Джокович и Надал. По-рано през днешния ден Роберто Баутиска Агут победи Душан Лайович с 6:1, 7:5.

Новак доминираше от началото като накара противника му да играе по-дефанзивно. В този интервал испанецът не можеше да се оправи с темпото на Джокович и загуби първата част с 2:6. Втория сет бе надалеч по-равностоен, което трансформира дуела в театър и към неговия край двамата направиха фантастични разигравания. Сърбинът не отстъпи и сантиметър, оправи се с опита на Рафа да се върне в мача и взе тайбрека на втория сет, с което стигна до крайния триумф.

Джокович завоюва 19-и следващ сет и девета поредна победа против Надал на твърди кортове. Последната му загуба от международния номер 1 на тази настилка бе на финала на US Open през 2013 година Миналата година Новак завоюва седма купа на Откритото състезание на Австралия, а в борбата за трофея нанесе на Рафа единствената загуба в три сета на край от Големия шлем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР