Новак Джокович вероятно ще получи разрешение да играе на Australian

...
Новак Джокович вероятно ще получи разрешение да играе на Australian
Коментари Харесай

Джокович ще получи разрешение да играе на Australian Open 2023

Новак Джокович евентуално ще получи позволение да играе на Australian Open през 2023 година, настояват австралийските медии, обяснявайки, че федералното държавно управление е трансформирало позицията си по отношение на сръбския тенисист, който беше депортиран през януари тази година, откакто се опита да влезе в страната, без да получи имунизация против вируса COVID-19.

21-кратният първенец от Големия шлем се опитваше да влезе в Австралия, с цел да играе за 10-ата си купа от Мелбърн Парк, само че беше спрян на летището в Мелбърн и прекара 10 дни в имиграционен център, преди да бъде депортиран поради отношението към имунизацията.

Фактът, че не е имунизиран, попречи на сърбина да вземе присъединяване и на US Open в Ню Йорк.

Австралийската възбрана за неимунизирани хора към този момент беше анулирана през лятото, само че имаше опасения, че цялата авантюра ще накара Джокович да бъде изправен пред тригодишна възбрана за влизане в страната. Според " Herald Sun " обаче австралийското държавно управление не се е решило на сходна стъпка, което значи, че той ще може да играе още веднъж в Мелбърн.
 Джокович за случилото се в Австралия: Моля за малко самообладание, до 10 дни ще опиша всичко
Джокович за случилото се в Австралия: Моля за малко самообладание, до 10 дни ще опиша всичко

Джокович не взе участие на Откритото състезание на Австралия през януари
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР