Новак Джокович трябваше да пропусне трите най-големи надпревари от първото

...
Новак Джокович трябваше да пропусне трите най-големи надпревари от първото
Коментари Харесай

Джокович с успех извън корта: Спечели обжалване срещу ATP и избегна сурова санкция!

Новак Джокович трябваше да пропусне трите най-големи съревнования от първото тримесечие на годината - Аустрелиън Оупън и Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, заради безапелационния си отвод да се имунизира. Сърбинът до последно поддържаше връзка с уредниците на BNP Paribas Open по отношение на възможни промени в разпоредбите за влизане в страната, което забави оптимално отдръпването му от конкуренцията. Световният №1 разгласи окончателния си отвод от шампионата, откакто жребият за главната скица към този момент бе изтеглен, а това можеше да му донесе още главоболия, тъй като бе просрочил периода, в който може да отдръпна поръчката си за присъединяване.

Според правилника на АТР сходна демонстрация води до възбрана за присъединяване на идната Мастърс конкуренцията, на която съответният тенисист е завоювал максимален брой точки през последната една година, като в тази ситуация на Джокович това е Мастърсът в Париж, където Ноле подвигна трофея през 2021-ва. Въпреки това обаче сърбинът ще избегне тази глоба, защото по-рано през днешния ден от АТР оповестиха, че 20-кратният първенец от Шлема е спечелил обжалването пред дисциплинарната комисия на АТР, ръководена от българина Миро Братоев и Лора Уоруин. В сходни случаи регламентът на АТР планува и налагане на финансова санкция, само че към момента не е ясно дали лидерът в ранглистата ще получи такава.

ATP news:

For his late withdrawal from Indian Wells, #1 Novak Djokovic was set to be suspended from Paris-Bercy, where he is defending champ defending 1000 pts.

However, his appeal to the tribunal was successful, per ATP.

Here`s a recent email to players explaining procedures:
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР