Новак Джокович трябваше да премине през един от най-трудните си

...
Новак Джокович трябваше да премине през един от най-трудните си
Коментари Харесай

Ербер: Свободата е безценна и Джокович заслужава уважение за принципите си

Новак Джокович трябваше да премине през един от най-трудните си интервали от началото на своята кариера, откакто австралийската му виза беше анулирана и той не получи опция да пази трофея си на Аустрелиън Оупън. В момента сърбинът е подложен в извънредно деликатна позиция, тъй като множеството огромни шампионати изискват наложително имунизиране за присъединяване, а това е срещу правилата на международния номер едно. Ноле показа, че няма нищо срещу самата имунизация, само че всеки човек би трябвало да има право на избор и той е решил да не подлага тялото си на сходна стъпка все още.

Тези думи на балканеца са от вчерашното му изявление за BBC, което за броени часове закупи големи известност и Джокович си навлече значителен брой публични рецензии. Не липсваха обаче и покровители в интерес на 20-кратния първенец от Шлема. Един от тях е френският тенисист Пиер-Юг Ербер, който не е необикновен последовател на имунизирането и пропусна самоцелно да играе на Откритото състезание на Австралия. Ербер въпреки всичко предприе стъпката към имунизация, с цел да не слага под риск своята кариера, а ето и мненията му по адрес на казаното от лидера в ранглистата:

" Открих себе си в думите на Джокович. Аз не играх на Аустрелиън Оупън, въпреки че можех да печеля купата при двойките с Никола Маю и разбирам Новак доста добре. Свободата е най-важната човешка полезност и нещата въобще не опират до някакъв вид антиваксърство. Ние сме спортисти и сме мнителни към всичко, което би могло да сложи здравето ни под риск. Уважавам кардиналната позиция на Джокович, която може да му коства шанса да се трансформира в най-великия тенисист в миналото и го поддържам с цялата си душа " - приключи Ербер.

Източник: L`Equipe

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР