Новак Джокович трябва да напусне Австралия, стана ясно днес, след

...
Новак Джокович трябва да напусне Австралия, стана ясно днес, след
Коментари Харесай

Финално: Джокович няма да участва в Australian Open, трябва да напусне страната |

Новак Джокович би трябвало да напусне Австралия, стана ясно през днешния ден, откакто международният номер 1 в тениса обжалва, само че загуби в съда. Така вярата за присъединяване в Откритото състезание на Австралия се изпарява.

Визата на тенисиста бе анулирана от австралийския министър на емиграцията за повторно с претекста, че оставането на Джокович в страната ще подкопае напъните на Австралия за битка с ковид.

Звездата не показа доказателство за имунизация, нито изискуемата при почтително здравно изключение виза. Вместо това той влезе в Австралия с документи, че е боледувал от COVID-19 през декември 2021 година и по тази причина няма сложена ваксина. Последното бе подложено на подозрение, защото до момента Джокович не бе оповестил това, програмата му в Сърбия и чужбина през декември е била сгъстена и е включвала изявление наживо с френска медия тъкмо след хипотетичната диагноза., анализирайки цифровите данни за теста.

Случаят " Джокович " раздели публичното мнение. От една страна е тезата, че разпоредбите са за всички и би трябвало да се съблюдават, без значение дали става въпрос за звезди с многомилионни сметки. В поддръжка на това е и публичното мнение в Австралия, където от началото на пандемията са наложени строги правила, локдауни се вкарват даже поради по-малки гнезда на болестта, а границите дълго бяха затворени, оставяйки доста фамилии разграничени. От друга страна са антиваксърите, съгласно които въпросът е пресилен и тенисиста е герой-мъченик на битката за предходните свободи.

Финалното решение на съда идва ден преди първия мач на Джокович. Организаторите на шампионата в този момент би трябвало да трансформират спортната скица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР