Новак Джокович стартира успешно участието си на финалния турнир на

...
Новак Джокович стартира успешно участието си на финалния турнир на
Коментари Харесай

Джокович отново се оказа непреодолимо препятствие за Циципас

Новак Джокович започва сполучливо присъединяване си на финалния шампионат на АТР в Торино. Сърбинът победи с 6:4, 7:6(4) Стефанос Циципас в дуел от “червената група ” и записа девети следващ триумф против най-хубавия гръцки тенисист. След този мач Циципас дефинитивно загуби възможностите си да приключи годината като номер 1 в международната класация. 

Джокович надигра Циципас неотдавна на полуфиналите на “Мастърс ”-а в Париж, а през днешния ден още веднъж показва по-здрави нерви в най-важните моменти. Той направи ранен пробив в първия сет и нито за момент не изпусна самодейността. 

Джокович сервираше устойчиво и затвори сета с 6:4. Циципас увеличи равнището на представянето си във втората част, само че пропусна късмет да пробие в четвъртия гейм. След това и двамата печелеха подаванията си, с цел да се стигне до тайбрек. В него Джокович натрупа стабилен задатък от 5:1, само че Циципас върна интригата с три следващи точки. Ноле обаче не разреши да се стигне до изненада и взе своето след час и 40 минути игра. 

“Пробивът първоначално ми даде в допълнение самочувствие. С Циципас в последно време вършим доста оспорвани мачове, по тази причина не се изненадах, че и през днешния ден беше по този начин. Сервисът ми работеше чудесно, бях постоянен и в тайбрека. Настилката тук е по-бърза от предходната година и не е елементарно да се управлява топката ”, разяснява след успеха Джокович. 

В идващия си мач той ще премери сили с Андрей Рубльов, който по-рано през днешния ден надделя Даниил Медведев. 

“Рубльов доста е развил играта си. Той можеше да завърши мача в двата сета, само че Медведев се бори до последния удар. Рубльов беше страховит в тайбрека на третия сет. Надявам се да съм в най-хубавата си форма за мача с него ”, сподели още сърбинът.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР