Новак Джокович спечели четири от последните пет трофея от Големия

...
Новак Джокович спечели четири от последните пет трофея от Големия
Коментари Харесай

Джокович: Рекордът по титли на Федерер е една от целите ми

Новак Джокович завоюва четири от последните пет трофея от " Големия шлем " и се приближи до Рафаел Надал и Роджър Федерер по „ мейджър “ трофеи. Сърбинът към този момент има 16, до момента в който преди всичко е Маестрото с 20.

След завръщането от интервенция на Ноле и поредицата от триумфи, името му все по-често бе спрягано в диалозите по отношение на това кой от тримата ще приключи с най-вече оценки от " Големия шлем ".

Moving to the beat...

@DjokerNole #ArthurAsheKidsDay pic.twitter.com/U8T6hPbmu0
— US Open Tennis (@usopen) August 24, 2019
Преди началото на US Open международният №1 призна, че е чул мненията, които го слагат като любимец в тази конкуренция и ще опита да ги оправдае:

„ Наясно съм с дебата по отношение на кой от нас ще приключи с най-вече трофеи. Част от този свят съм, няма по какъв начин просто да „ изключа “ и да не виждам защо приказват хората. Лаская се от тези диалози. В същото време пътят пред мен е дълъг. В същото време носи спомагателна отговорност, защото желая да реализира това. Със сигурност това е една от упоритостите и задачите ми. На 32 съм, тъй че ситуацията е по-различно от това преди 10 години, само че към момента се усещам млад, както вътрешно, по този начин и физически. Мотивиран съм да не преставам да се боря. “

На Уимбълдън Джокович и Федерер изиграха един от най-великите дуели в историята на финалите от Големия шлем, като Новак се наложи в тайбрек в петия сет, откакто по-рано избави два мачбола на непознат начален удар:

„ След като приключа с кариерата си или понижа броя на шампионатите, най-вероятно ще имам по-голяма опция да погледна обратно и да оценя всички тези мачове… В момента в действителност е мъчно да го направя.

Разбира се, че го правиш от време на време и това разсънва избрани положителни страсти, които ти оказват помощ да имаш увереността, вярата и мотивацията. Тези моменти те въодушевяват да продължаваш и да се пробваш да постигнеш повече исторически резултати. В същото време би трябвало да живееш в сегашното. “

TennisKafe.com
 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР