Новак Джокович спечели 16-та титла от Големия шлем. На финала

...
Новак Джокович спечели 16-та титла от Големия шлем. На финала
Коментари Харесай

Джкович спечели Уимбълдън в невероятен двубой с Федерер

Новак Джокович завоюва 16-та купа от Големия шлем. На финала на " Уимбълдън " сърбинът надигра Роджър Федерер с 3-2 сета, в един от най-великите мачове в тениса.

 © БГНЕС
Първата ракета в света се наложи над ветерана със 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12.

Първият сет от епичната борба за купата мина без пробиви, а в тайбрека Джокович съумя да навакса изоставането си от 3-5 точки и да завоюва частта. Федерер разруши защитната стена на сърбина във втория сет и изравни резултата след 6-1. Третият беше повтаряне на откриващия - още веднъж тайбрек и още веднъж на сметката на международния номер 1, този път след триумф със 7-4.

Трилърът на централния корт в " Ол Ингланд Клъб " продължи и в четвъртия сет, който беше извоюван от Федерер с 6-4, а кулминационната точка занапред предстоеше.

В решителната част двамата тенисисти си размениха по два пробива, a Джокович отрази два мачбола.

При 11-11 даже се стигна до куриозeна миг. Федерер завоюва едно от основните разигравания и самичък изиска инспекция на обстановката, с цел да не бъде ощетен неговият противник. Равенството се резервира до 12-12 и тогава пристигна историческият миг в шампионата - за първи път на " Уимбълдън " в мач на сингъл влезе в действие новото предписание за тайбрек в решителния сет. В него, както и в предходните два случая, Джокович още веднъж надви със 7-3, с цел да отбрани купата си от предходната година и да я завоюва за общо пети път в кариерата си.

Срещата продължи 4 часа и 55 минути и се трансформира в най-дългия край на шампионата, оставяйки паметна страница в историята на спорта.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР