Новак Джокович спечели 14-ия си трофей от Големия шлем и

...
Новак Джокович спечели 14-ия си трофей от Големия шлем и
Коментари Харесай

Невероятното завръщане на Новак Джокович

Новак Джокович завоюва 14-ия си трофей от Големия шлем и се изравни с легендата Пийт Сампрас. Половин година, откакто претърпя интервенция на лакътя, сръбският тенисист победи на Откритото състезание на Съединени американски щати и се завръща под номер 3 в света.

След тежък интервал на травми, промяна на треньори и интервенция на лакътя, Новак Джокович още веднъж е на върха. Сърбинът се оказа несломим за противниците във втори следващ шампионат от Големия шлем. След като победи на " Уимбълдън ", Джокович го направи и на US Open. На финала той показва изумителен тенис и преодоля Хуан Мартин дел Потро с 3:0 сета.
След повече от 3 часа страховит тенис Джокович отново е на върха Сърбинът победи Хуан Мартин дел Потро на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати
В началото на годината някогашният №1 се завърна на корта след 6-месечна пауза поради травма в лакътя. Болките го принудиха да прибегне до интервенция в края на януари. Последваха сложни месеци, в които Джокович изглеждаше обезверен в опитите да си върне остарялата форма.

" Бяха тежки моменти, само че човек се учи от компликациите. Тогава разбираш какъв брой превратна може да бъде ориста и се научаваш да оценяваш това, което имаш. В този интервал се пробвах да извлека най-хубавото за себе си. Помогна ми поддръжката на хората, които ме обичат, на моите близки. Благодарение на тях, в този момент съм тук. ", сподели някогашният номер 1 след спечелването на трофея.
Традицията продължава: Ноле и Джерард Бътлър отново са спартанци (ВИДЕО) Актьорът още веднъж изгледа триумфа на сърбина на Откритото състезание на Съединени американски щати от трибуните
След триумфа в Ню Йорк нощес сърбинът се качи на трибуните, с цел да прегърне най-близките си хора - фамилията и треньорския щаб, а минути по-късно възпя Спарта! Джокович и положителният му другар Джерард Бътлър съблюдаваха традицията да честват триумфите на корта със спартански привет - известната имитация от кино лентата " 300 ", в който артистът извършва основната роля.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР